Vremea. Ninsori puternice în România. Care sunt zonele sunt afectate

Alertă meteo. Cod galben emis de ANM. E valabil până la 22:00

Meteorologii de la ANM au anunțat precipitații abundente în majoritatea zonelor din România, în special în zonele muntoase.

Precipitații în toată țara

Conform Administrației Naționale de Meteorologie ANM, în intervalul 6 ianuarie, ora 14:00 - 9 ianuarie, ora 10:00, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării.

Acestea vor fi mai însemnate cantitativ în special în sud-vest, precum și în zonele montane și submontane, unde se vor acumula peste 25-35 l/mp.

Vor predomina ploile, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și local în Transilvania și Moldova.

La munte, pe tot parcursul intervalului, temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, exceptând după-amiaza și seara zilei de miercuri (6 ianuarie), când la altitudini mai mici de 1400 m, precipitațiile vor fi mixte și vor favoriza depunerile de polei.Vântul va avea intensificări în special în zonele montane, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40-60 km/h.

Cod Galben de ninsori până la ora 10:00

Vremea se strică pe zi ce trece. Meteorologii de la ANM, deși au anunțat o perioadă bogată în precipitații, au fost nevoiți să emită și un Cod Galben de ninsori viscolite ce are efect în mai multe județe ale României încă de miercuri seară. Există o foarte mare posibilitate de prelungire, anunță meteorologii.

O alertă Cod galben intră în vigoare miercuri la ora 18:00 și expiră joi la ora 10:00, anunțând ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol în Munții Banatului și în Carpații Meridionali.

Județele afectate sunt Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Alba Vâlcea, Sibiu, Argeș, Brașov, Dâmbovița și Prahova.

În Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent îndeosebi la altitudini de peste 1400 m, unde vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70...80 km/h și va fi viscol ce va determina scăderea semnificativă a vizibilității.