Se recomandă folosirea produselor care modifică gustul nicotinei sau acţionează împotriva tulburărilor provocate de lipsa acestui drog:
– infuzie de pedicuţă, numită şi brădişor, preparată din 5 g pulbere uscată şi măcinată la 200 ml apă clocotită: se infuzează 5 minute, se strecoară şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol, cu o oră înainte de micul dejun, într-o cură de durată, până la abandonarea fumatului, provocând o senzaţie de vomă la aprinderea ţigării;
– infuzie de cimbrişor, 4 linguri la un litru apă clocotită; se infuzează 3 minute, se strecoară şi se bea întreaga cantitate, fracţionată în doze de 50 ml, la intervale de 15-20 minute. La aprinderea ţigării apare senzaţia de vomă, care dispare imediat după înlăturarea fumului;
– decoct din rizomi de obligeană, din care se bea câte o lingură, înainte şi după mesele din cursul zilei;