Vrei o drujbă și nu știi ce să alegi? Ține cont de următoarele aspecte

Vrei o drujbă și nu știi ce să alegi? Ține cont de următoarele aspecte

Pentru cei care folosesc deja o drujbă - sau un motofierăstrău - e simplu: ei deja știu ce au nevoie și pentru ce.

Tot mai mulți însă își doresc să-și cumpere o drujbă, dar nu știu de unde să înceapă sau ce model să aleagă. Pentru acești începători în tăierea lemnului avem câteva sfaturi.

Ce drujbă să aleg?

Atunci când alegi o drujbă, trebuie să știi că fundamental este să îți fie clar ce tip de muncă vei realiza cu ea și frecvența de utilizare. În definitiv, cum vei folosi drujba? Doar așa poți să restrângi variantele din multitudinea de oferte de pe piață.

De exemplu, Stihl, unul dintre cei mai mari și mai cunoscuți producători de drujbe sau fierastraie cu lant de pe piață, are o gamă amplă de motofierăstraie pentru fiecare muncă: drujbe de uz domestic, micuțe, lejere și ușor de folosit; drujbe profesionale, care oferă maximum de randament și potență; drujbe cu caracteristici specifice pentru sarcini concrete, precum drujbele de peisagistică, sculptură sau toaletare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Principalul parametru de luat în calcul la cumpărarea unei drujbe este puterea motorului. În funcție de tipul de muncă pe care vrei să-l realizezi, diferă puterea necesară a utilajului. Valoarea puterii motorului indică cantitatea de muncă utilă pe care o poate realiza un motor într-o unitate de timp.

- folosire ocazională: drujbă de până la 2 CP - munci agricolă: drujbă între 3 și 4 CP - munci forestiere: drujbă cu peste 4 CP

După ce am definit puterea de care avem nevoie pentru drujba noastră, nu trebuie să uităm alte caracteristici, precum cilindree și greutate. Interesează-te câți centrimetri cubi are cilindrul motorului. Raportul dintre cai putere și CC (cilindree) este important pentru randament, dar și pentru consum.

Greutatea drujbei influențează, la rândul său, eficiența drujbei: raportul dintre greutate și putere determină nivelul de randament și de confort în utilizare.

Tipuri de drujbe

Pentru a ne alege drujba potrivită, trebuie să cunoaștem tipurile existente. În funcție de sursa de alimentare, putem găsi drujbe pe benzină, cu baterie sau electrice.

Drujbele pe benzină Stihl sunt recunoscute la nivel mondial pentru calitatea și tehnologia lor avansată. Stihl oferă o gamă amplă de drujbe atât pentru uz domestic, cât și profesional.

Unele din modelele Sithl sunt dotate cu M-Tronic, o funcție inovatoare care reglează electronic și în mod precis momentul pornirii și dozarea combustibilului în toate fazele funcționării. Acest sistem ține cont de condițiile externe, precum temperatura, înălțimea și de calitatea combustibilului. În plus, memorează setările ultimei dăți când a fost folosită drujba pe un chip electronic și le recuperează în momentul pornirii motofierăstrăului data viitoare.

Drujbele cu baterie permit o mobilitate totală, sunt ecologice și silențioase. Drujba COMPACT de la Stihl este un motofierăstrău creat pentru case și grădini particulare. Este un instrument compact, ușor de mânuit, puternic, ușor și extrem de silențios. Drujba dintotdeauna, dar de data aceasta cu baterie litiu-ion de 36 V.

Pentru drujbele profesionale, Stihl are baterii PRO, de înaltă calitate, cu diferite puteri și randament excelent de tăiere.

Drujbele electrice sunt soluția pentru munca în locuri sensibile la zgomot. Sunt drujbe silențioase, puternice și fără emisii, special concepute pentru lucrul la interior. Toate drujbele electrice Stihl sunt echipate cu frâna de inerție QuickStop Super. Acest sistem oferă o siguranță superioară, care se activează automat când este scăpat din mână mânerul din spate, oprind lanțul instantaneu.

O drujbă este utilă în multe contexte, fiind un ajutor practic când vine vorba de construcții, prelucrarea lemnului, peisagistică și multe altele. Indiferent ce model ai alege, ține cont că Stihl are cea mai diversă gamă de drujbe, pentru absolut orice tip de muncă ai nevoie.