O familie de vrăjitoare din România a trecut în mediul online, oferind „consultare” și vrăji prin intermediul internetului și făcând live-uri pe Facebook.
„Repetă după mine! Pentru a fi împreună cu cine vrei tu”, o familie de vrăjitoare române spun o vrajă printr-un apel video unui client din India care a plătit pentru o vrajă dragoste.
Sesiunea, într-o anexă decorată într-o curte, la 15 kilometri la nord de București, este una dintre numeroasele consultări pe care familie le are online, alernându-le cu ritualuri pe Facebook pentru a-și consolida numărul urmăritorilor digitali.
„O vrăjitoare cu adevărat puternică poate rezolva probleme de la distanță”, explică Cassandra Buzea, o vrăjitoare în vârstă de 20 de ani, pentru Reuters.
„Nu telefonul sau Facebook fac magia. Cuvintele pe care le spunem, ritualurile pe care le facem și e suficient să ne uitam reciproc în ochi pentru ca ritualul să funcționeze”.
Puterea internetului a permis comunității de vrăjitoare din România să migreze treptat pe Web.
Vrajitoria a fost văzută de mult timp ca un obicei popular în țările din Europa de Est, iar multe dintre cele 4000 de vrăjitoare estimate îi ademenesc clienții din Europa, Asia și Statele Unite.
„Nimic nu s-a schimbat, practicile sunt la fel, dar acum este mult mai ușor pentru noi să fim conectați cu clienți din alte țări”, a spus Mihaela Minca.
Vrăjitoarele au spus că recent și-au îndreptat atenția către politică, aderând la protestele împotriva corupției.
Minca a declarat că s-a conectat online cu nouă vrăjitoare și vrăjitori din Europa și SUA, încercând să pună un blestem asupra parlamentarilor români văzuți de vrăjitoare ca fiind corupți.
În online, grupul a efectuat un ritual simultan cu asociații lor de peste hotare, împotriva „celor care nu-și desfășoară activitatea, cei care au intenții rele, își vor pierde pozițiile și vor suferi probleme de sănătate”, a mai spus Minca.