Vor să facă bani ajutând studenții români și bulgari care își doresc să învețe în țări din Occident

„Mentorii sunt cei care au studiat în afara țării. Ei sunt aici pentru a împărțăși din experiența lor cu tine. Numai întrabă-i!”.

Cu acest mesaj își deschid site-ul www.studymentors.eu doi tineri din Bulgaria  care si-au propus sa ofere o solutie pentru o problema cu care se confrunta cel putin 1 milion de studenti care isi doresc sa studieze in cadrul unor  universitati de peste hotare: cum afla informatii veridice despre admitere, campus, si actele necesare pentru a urma facultatea la care viseaza.

Fondatorii platformei de mentorat Study Mentors sunt Lyubomir Nedyalkov (27 de ani) si Martin Minchev (26 de ani), fosti masteranzi ai unor universitati din Olanda (Lyubomir a studiat Management of Technology in Delft, iar Martin are o diploma in Business Information Systems de la Universitatea Politehnica din Eindhoven). Lyubomir are o experienta de 3 ani in dezvoltare web si 1 an in project management in industria software, in timp ce Martin programeaza de la 15 ani si este cel care a pus bazele Open-Market.nl, un site folosit de peste 2.000 de studenti din Eindhoven prin care acestia pot vinde obiecte pe care le-au folosit, scrie www.yoda.ro.

Ideea Study Mentors i-a venit lui Lyubomir, care in acel moment era in ultimul an de masterat in Olanda. “Un elev din Bulgaria a luat legatura cu mine. Avea mai multe intrebari despre universitate, despre posibilitatile de cazare, despre cheltuieli si alte mici curiozitati. I-am raspuns cu mare placere, insa, initial a avut probleme cu admiterea. Consultantul pe care il angajase nu ii spusese despre faptul ca scrisoarea de intentie de la dosar avea un anumit format si nu primise acceptul universitatii. M-am oferit sa il ajut eu, dar nu am avut prea mult succes. Intr-un final, lucrurile s-au rezolvat si a avut norocul de a fi admis. Atunci mi-am dat seama ca studentii sunt cea mai buna sursa de informatii, mai buna chiar decat consultantii special angajati pentru asta”, povesteste Lyubomir.

In acest moment, cei doi tineri antreprenori din Bulgaria planuiesc sa ofere conducerii universitatilor din Europa de Vest posibilitatea de a-si delega proprii mentori, acestia urmand sa aiba statutul de mentori oficiali ai universitatii pe platforma. Acestia ar urma sa fie studenti care sunt la curent cu toate procedurile de admitere si care pot sa isi impartaseasca experienta cu potentialii studenti. 

“Planuim sa le cerem universitatilor o suma de bani pentru un abonament lunar in functie de numarul de mentori oficiali pe care ii au pe StudyMentors. In acest mod le oferim un canal pentru a intra in contact cu studenti care sunt interesati sa urmeze un program in cadrul facultatilor din portofoliu si sa ii ajute cu dosarele de inscriere si cu relocarea intr-o alta tara”, povestesc fondatorii Study Mentors.