USL merge înainte cu audierea procurorilor. Voicu: Comisiile juridice trebuie să identifice formele legale prin care vor avea loc aceste discuţii

Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu a anunţat că liberalii din Comisiile juridice trebuie să identifice soluţiile prin care reprezentanţii Parchetului General să fie audiaţi în cazul cercetărilor penale privind referendumul.

"Pe plan parlamentar, Biroul Politic Central consideră că subiectul unei interacţiuni în orice formă între Comisiile juridice ale celor două camere şi responsabili din cadrul Ministerului Public este necesară, dincolo de declaraţii de presă de genul independenţei care este o chestiune pe care nu o contestă nimeni trebuie să înţelegem că într-un stat de drept există un control reciproc al puterilor, în cadru democratic şi de aceea colegii noştri din Comisiile juridice trebuie să identifice formele legale prin care aceste discuţii, nu vreau să le spun anchete, trebuie să aibă loc", a mai spus Voicu, după reuniunea Biroului Permanent.

Întrebat dacă Parlamentul are dreptul să audieze procurori, liberalul a susţinut că parlamentarii jurişti trebuie să găsească soluţii privind aceste discuţii.

"Noi am discutat o problemă de principiu, nu am discutat detalii şi de aceea am spus că este vorba de colegii noştri din Comisiile juridice care trebuie să găsească forma necesară pentru a purta, putem să-i spunem şi dialog pentru a nu supăra pe nimeni, putem să-i spunem cum doriţi, însă din punctul nostru de vedere o serie de lucruri semnalate fie şi de un singur cetăţean să fie într-un fel sau altul cercetate, investigate şi de aceea colegii noştri vor găsi soluţiile pentru a propune o formă de acţiune parlamentară în acest sens", a explicat Voicu, citat de Agerpres.

Mihai Voicu a mai adăugat că este posibil să fie chemaţi la discuţii şi cetăţeni.

"Cetăţenii au dreptul să-şi spună cuvântul în faţa Parlamentului sau în faţa unei comisii a Parlamentului, este posibil şi practic acest lucru se poate face", a afirmat vicepreşedintele PNL.