Vladimir Putin, absent de la comemorarea victimelor masacrului de la Moscova. Explicațiile Kremlinului

Vladimir Putin, absent de la comemorarea victimelor masacrului de la Moscova. Explicațiile Kremlinului Vladimir Putin. Sursa foto: Arhiva EVZ

La o săptămână de la atentatul de la Moscova, președintele Rusiei, Vladimir Putin, evită în continuare aparițiile publice la ceremoniile de comerare ale atacului de la mall-ul Crocus, din nord-vestul Moscovei.

Vladimir Putin, marele absent de la ceremoniile de comemorare a atentatului

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat opiniei publice că, absența liderului de la Kremlin nu trebuie înțealeasă ca o lipsa de empatie a președintelui rus. „Credeţi-mă, chiar dacă nu vedeţi lacrimi pe faţa sa, nu înseamnă că nu suferă”, a declarat Dmitri Peskov.

Ofițerul de presă al Administrației Prezidențiale a adăugat că Vladimir Putin consideră că a intrat în vizorul teroriștilor. „Şeful statului se simte personal şi deplin vizat de acest gen de tragedii.

Credeţi-mă, chiar dacă nu vedeţi lcarimi pe faţa sa, asta nu înseamnă că nu suferă. Este puţin probabil ca cineva să ştie şi să înţeleagă prin ce trece el, inclusiv dumneavostră şi cu mine”, declară Dmitri Peskov difuzat sâmbătă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Peste 140 de persoane au murit în atacul de la Moscova

Pe 22 martie mai mulți bărbați înarmați au deschis focul într-o sală de spectacole a mall-ului Crocus din nord-vestul Moscovei, unde au deschis focul la întâmplare. În urma incidentului și-au pierdut viața peste 144 de cetățeni ruși și alte 695 de persoane au fost rănite.

Atacul a fost revendicat de o facțiune a grupării teroriste Stat Islamic, fiind de altfel, cel mai sângeros atac din ultimii 20 de ani. Vladimir Putin a transmis condoleanțe familiilor îndurerate a doua zi după atentat. Kremlinul a precizat clar că președintele Federației Ruse nu plănuieșe să se întâlnească cu familiile victimelor și nici nu va vizita locul atentatului.

Vladimir Putin acuză Occidentul că a sprijinit atacul de la Moscova

Spre deosebire de Vladimir Putin, diplomații occidentali, africani și din America de Sud au depus mai multe coroane la locul tragediei. Săptămână trecută, liderul rus a vizitat regiunea Tver din nord-vestul Moscovei, unde s-a întâlnit cu mai mulți angajați din sectorul culturii.

Autoritățile de la Moscova au recunoscut că atacul a fost orchestrat de „islamiștii radicali”. Cu toate acestea, oficialii ruși acuză Ucraina și aliații occidentali au facilitat atentatul, informează agenția de presă Ria Novosti.