Mai mult de 2.500 de persoane, cu un istoric al bolilor de inimă și care au consumat Vitamina B sau Omega-3, nu și-au redus riscul de a dezvolta cancer, arată un nou studiu. Pe deasupra, pentru un mic grup de femei , uleiul de pește a avut legături directe la dezvoltarea celulelor canceroase, conform Reuters.
“Ne așteptam să găsim beneficii ale acestor suplimente, în combaterea cancerului”, a declarat Valentina Andreeva, conducătorul grupului de studiu. “În schimb, nu am găsit niciun efect la bărbați, și chiar efecte adverse la femei”. O cercetare anterioară releva faptul că Vitamina B ar putea ajuta oamenii în lupta împotriva cancerului, în special cel colorectal. Cercetările au durat cinci ani, iar spre finalul acestuia s-au înregistrat deja cazuri de cancer, printre subiecți. Mai mult de 2.000 de persoane au ajuns la finalul acestui studiu, 174 au dezvoltat cancer, iar 58 dintre aceștia au decedat. “Dieta suplimentară este importantă, iar dacă aceasta nu este supervizată de un medic, se poate ajunge la efecte adverse”, a mai precizat Andreeva. Ea a mai spus că cercetările ei nu trebuie să fie interpretate ca o descurajare a consumului de Vitamina B sau de Omega-3. La final, cercetătoarea a mai declarat că “și alte studii trebuie să confirme concluziile la care am ajuns noi”.