Viaţă de după moarte. Noi descoperiri înspăimântătoare

Când muriţi, ştiţi că sunteţi mort, potrivit noilor cercetări terifiante care au profunde implicaţii pentru religiile lumii. Atunci când inima opreşte pomparea, aportul de sânge la creier este întrerupt rapid, iar în sălile de operaţii acest moment este înegistrat ca momentul oficial al morţii. Dar nu se moare, cel puţin asta arată noile descoperiri, notează Express.

Dar studiile arată că spiritul şi conştiinţa defunctului continuă să funcţioneze, cel puţin pentru o scurtă perioadă de timp, cea ce înseamnă că cel mort poate şti că e mort. Într-adevăr există dovezi care sugerează că persoana decedată ar putea auzi anunţul propriei sale morţi atunci când este lungit pe masa de operaţie.

Implicaţiile pentru cea mai mare parte dintre religii, privind acest transfer al sufletului în momentul morţii, sunt profunde. În acel moment persoana ar fi atât moartă cât şi vie şi-şi va da seama că până la anihilarea vieţii sale nu va mai dura mult. Noile studii macabre se reflectă şi în filmul de la Hollywood ''Flatliners''. Filmul arată un grup de studenţi la medicină experimentând moartea iminentă, rânduindu-se pentru oprirea inimilor, chimic. În film, actorii trăiesc experienţa unei anumite forme de viaţă, dar realitatea noilor cercetări este mult mai stranie şi mai înspăimântătoare.

Doctorul Sam Parnia, director la sectorul de terapie intensivă şi reanimare de a Langone School of Medicine din cadrul Universităţii din New York, a declarat că persoanele aflate în faza de început a morţii, pot avea încă, o formă de conştiinţă. ''Odată ce moartea se produce, sângele nu mai irigă creierul, ceea ce înseamnă că funcţiile cerebrale se opresc aproape instantaneu. Se pierd toate reflexele trunchiului cerebral, reflexul gândirii, reflexul pupilar, toate acestea dispar''.

Doctorul Parnia şi echipa sa continuă să studieze omniprezenţa conştiinţei după moarte cu studii paralele în Europa şi Statele Unite, asupra celor care au suferit un stop cardiac, în cadrul celui mai vast studiu de acest gen din lume. El a mai spus: ''În acelaşi mod în care un grup de cercetători pot studia experienţa umană a iubirii, noi încercăm să înţelegem caracteristicile exacte ale  oamenilor atunci când trec prin moarte, fiindcă noi înţelegem că aceasta va reflecta experienţa universală pe care noi toţi o vom avem când  vom muri.

Noi studiem, de asemenea, mintea şi conştiinţa umană în contextul morţii, pentru a înţelege dacă conştiinţa este anihilată sau ea continuă şi după moarte pentru o perioadă de timp şi cum se raportează la cea ce se întâmplă în interiorul creierului în timp real. Şi probele relevă că persoanele ale căror inimi s-au oprit şi apoi au repornit, ar putea descrie cu exactitate ceea ce s-a întâmplat în jurul lor. Nou cercetare este o extensie a acestor rezultate.''

Medicul a declarat pentru Live Science: ''Ei descriu observaţiile medicilor şi infirmierelor din timpul procedurilor şi chiar conversaţiile care au loc în acest timp, pe care dacă nu ar fi fost conştienţi nu le-ar fi putut descrie altfel''. Explicând mometul morţii el a spus:''Totul se bazează pe momentul când inima se opreşte. Tehnic vorbind, aşa ne dăm seama exact ora decesului'', notează Express.co.uk