Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Dan Şova, a ţinut să transmită un mesaj de Ziua Holocaustului. În urmă cu câteva luni, acesta a fost sever criticat de comunitatea evreiască şi nu numai, pentru afirmaţiile din luna martie, în care a negat Holocaustul evreilor din România şi responsabilitatea Guvernului Ion Antonescu pentru uciderea a peste 250.000 de evrei români şi ucraineni.
"Personal, am trecut lunile trecute printr-un episod pe care l-am regretat şi îl regret profund şi care mi-a arătat cât de gravă este ignoranţa, pasivitatea şi lipsa de preocupare pentru o tragedie unică în istoria umanităţii", a transmis Şova. Acesta şi-a transmis regretul pentru afirmaţiile făcute şi a propus o listă de obiective pentru a înăspri legislaţia privind antisemitismul. Astfel, Şova a transmis că Ziua Holocaustului este "un moment de o încărcătură aparte, pe care trebuie să o marcăm cu un deosebit respect atât pentru cei exterminaţi de regimul nazist şi de aliaţii săi, cât şi pentru supravieţuitorii care, în această zi, îşi reamintesc ororile trăite în copilăria lor". Acesta a mai spus că şi-a completat informaţiile lipsă pe tema Holocaustului din România, în urma unor discuţii cu organizaţii importante din România şi din lume. De aceea, a propus unele obiective de natură legislativă care să înăsprească legislaţia în materia antisemitismului în România, dar care să asigure şi studierea în şcoli şi în facultăţi a istoriei legate de Holocaustul din România. Şova propune susţinerea Programei de prdare a Holocaustului din România - în licee şi facultăţi, necesitatea de a susţine dezvoltarea proiectului "Marşul Vieţi", dar şi susţinerea activă şi fermă, în Parlamentul României, a modificării Legii 107/2006. Şova mai propune şi susţinerea unor proiecte online (iniţiate şi dezvoltate de MCA) menite să prezerve memoria culturii evreieşti din România, dar şi crearea, cu ajutorul ADL/MCA şi a Institutului de Cercetare a Holocaustului, a unor cursuri permanente care să devină parte din curricula celor care urmează facultăţile de drept, jurnalistică şi istorie, Academia de Poliţie, Institutul de Magistratură şi alte forme de învăţământ
"Sunt deplin hotărât să mă implic în mai multe proiecte prin care sa transmitem tinerelor generaţii lecţia de istorie pe care noi nu am putut să o învăţăm atunci când am fost în şcoală şi care este absolut obligatorie pentru o ţară civilizată", mai susţine Şova.