Evenimentul Zilei > Actualitate > Este incredibil ce i-a dat prin cap șefului unei instituții ca să scape de demitere! Vezi filmarea și mori de râs!
Este incredibil ce i-a dat prin cap șefului unei instituții ca să scape de demitere! Vezi filmarea și mori de râs!

Este incredibil ce i-a dat prin cap șefului unei instituții ca să scape de demitere! Vezi filmarea și mori de râs!

Fostul şef al Apelor sucevene a fost luat de apă, cu rugăciunea anticoronavirus cu tot, pe care s-a găsit să o rostească în fața instituției pe care o conducea. Circ total.

Daniel Drăgoi, fostul director al  Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, spune despre el că este un om evlavios. Îl încurcă acum puţin epidemia de coronavirus, care a dus la închiderea bisericilor. Aşa că, ne mai putând merge în faţa unui altar, Drăgoi se roagă şi el pe unde apucă. Şi unde să apuce mai bine, decât în faţa sediului instituţiei pe care a condus-o până în 10 aprilie când, asemenea mucenicilor din vechime, a fost pedepsit pentru credinţa lui. A fost demis.

„Pace! Dimineață m-a sunat șeful meu de la Bacău, pentru că a primit ordin să mă demită pentru gestul meu de a mă ruga în fața clădirii, ca Dumnezeu să se îndure de Suceava/România și să oprească această pandemie de Covid-19. Le-am spus că nu am greșit cu nimic față de voi, nici față de Dumnezeu. El a zis că așa a venit ordinul de la București. Și astăzi am primit decizia prin fax, cu data de 10-04-2020, că sunt schimbat din funcție. De 6 ani sunt pe acest post și cred că este și acest lucru în voia Lui Dumnezeu. Șefii mei au zis că regretă pentru că nu au ce să-mi reproșeze, dar cred ei că Dumnezeu va face dreptate! Le-am spus că nici eu nu le reproșez nimic și continui să mă rog așa cum am declarat. Vă mulțumesc pentru rugăciunile voastre! Să rămânem sănătoși!”, spune Drăgoi, cu iertare şi înţelegere pentru cei care l-au prigonit.

Şi pentru ce? Pentru că, împins de o pătrundere evlavioasă, a îngenunchiat în faţa sediului apelor sucevene şi s-a rugat cu mâinile împreunate, ca să se termine cu pandemia.

Scena rugăciunii, regizată ca în filme, stricată de o femeie

Poate să i se fi tras demiterea de la faptul că a nesocotit învăţătura apostolului Matei: „Când vă rugaţi, să nu fiţi ca făţarnicii, cărora le place să se roage stând în picioare în sinagogi și la colţurile uliţelor, pentru ca să fie văzuţi de oameni. Adevărat vă spun că și-au luat răsplata. Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi ușa și roagă-te Tatălui tău,” (Matei 6:5 -13).

Acum, ce-i drept, Drăgoi nu avea cum să se încuie singur în biroul de director la ape, că dădea colegilor de bănuit alte alea. Aşa că a ieşit pe scările din faţă. Împins probabil tot de învăţătura din Evanghelia după Matei, unde Iisus spune: „Căci, acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor” (Matei 18:20 VDC)

Aşa că în momentul rugăciunii, au fost doi. Un fotograf şi cu Drăgoi. Ba chiar trei, am putea spune, dacă socotim şi camera de supraveghere de la intrarea în clădire, care a surprins momentul culminat al îngenuncherii, dar şi pe cele premergătoare. Că nu te poţi ruga aşa, oricum, să plece ditamai coronavirusul, fără o pregătire prealabilă. Iar Drăgoi s-a pregătit serios.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: