Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) desfăşoară, începând cu luna septembrie, programul de educaţie financiară „Wellness Financiar”.
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) desfăşoară, începând cu luna septembrie, programul de educaţie financiară „Wellness Financiar”.
Acesta va cuprinde o serie de workshop-uri online dedicate actorilor de pe piaţa muncii, respectiv angajaţi şi angajatori din toate sectoarele de activitate, conform unui anunţ publicat pe pagina de Facebook a instituţiei.
Astfel, specialiştii ASF vor susţine 19 workshop-uri pe teme diverse: asigurări, pensii private, piaţă de capital, management al riscului etc.
Potrivit anunţului, programul va cuprinde un workshop despre asigurări, dar şi alte workshop-uri despre asigurări din diverse domenii, precum asigurări agricole, asigurări D&O (Directors & Officers Liability - asigurare de răspundere civilă a administratorilor şi directorilor executivi - n.r.), asigurări malpraxis, asigurări de mediu, asigurări de răspundere profesională pentru arhitecţi şi proiectanţi; asigurări de răspunderi profesionale, asigurări de viaţă, asigurări pentru IMM-uri, asigurări de sănătate.
De asemenea, vor mai fi organizate workshop-uri despre planificarea financiară, riscuri cibernetice sau managementul continuităţii în afaceri.
ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital.
Nicu Marcu, numit preşedinte ASF
În luna iunie, Nicu Marcu a fost numit de către Parlament în funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară. Pentru a ăși începe activitatea în noua funcție. Acesta a anunţat că renunţă la postul de vicepreşedinte al Curţii de Conturi.
În adresa transmisă Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, Nicu Marcu precizează că îşi depune demisia, începând cu data de miercuri, din funcţia de consilier de conturi – vicepreşedinte al Curţii de Conturi.
Nicu Marcu a fost propus de PNL pentru funcţia de preşedinte al ASF pe locul devenit vacant prin demisia lui Leonardo Badea. El a fost aprobat de Parlament cu 340 voturi „pentru” şi 20 „împotrivă”.
Ce salarii sunt la ASF
Autoritatea de Supraveghere Financiară(ASF) are plasamente de circa 40 de milioane de euro, bani care ajung pentru salariile tuturor angajaților și personalului contractant pentru mai bine de un an.”
Ce înseamnă asta pe înţelesul tuturor? Înseamnă că aproape 90% dintre cheltuielile anuale ale instituției se duc în salarii, dar şi că un angajat ASF „costă” în medie 5.000 de euro în fiecare lună.