VEȘTI BUNE pentru COPIII BOLNAVI de EPILEPSIE! Unde se află cele mai noi metode de DIAGNOSTIC

Vești bune pentru copiii bolnavi de epilepsie, posibilitatea de diagnosticare a acestei boli este mai mare, întrucât Spitalul ”Dr. Victor Gomoiu” din capitală a fost dotat cu trei sisteme noi, care permit o identificare precisă a formei de epilepsie și posibilitatea de a da un diagnostic cât mai exact.

800 de copii, pacienţi ai Secţiei de Neurologie Pediatrică a Spitalului Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu" şi ai secţiilor de Neonatologie din Bucureşti, au beneficiat de o nouă soluţie de diagnosticare a sindroamelor epileptice, asigurată cu ajutorul a două sisteme moderne de monitorizare wireless pentru electroencefalogramă (EEG), prin proiectul "Epilepsia se poate vindeca!" al Asociaţiei Neurocare.

 

Sistemele fac parte din dotarea laboratorului de electroencefalografie al Spitalului "Dr. Victor Gomoiu", proiectul prin care au fost achiziţionate fiind finanţat de Fundaţia Vodafone România cu aproximativ 600.000 lei, prin programul Connecting for Good, se arată într-un comunicat transmis miercuri Agerpres.

 

În cadrul aceluiaşi proiect, laboratorul a fost dotat şi cu un aparat digital de EEG în regim ambulatoriu (holter EEG), datorită căruia posibilitatea de diagnosticare a fost extinsă şi pentru copiii care suportă cu dificultate mediul de spital.

 

"Aparatura achiziţionată în cadrul proiectului permite înregistrarea electroencefalogramelor (EEG) pe o perioadă mult mai lungă, astfel că datele colectate pot asigura o evaluare precisă a micilor pacienţi suspecţi de epilepsie. Datorită noii soluţii tehnologice, timpul în care se poate face înregistrarea datelor a crescut de la două la 24 de ore. Este un pas important, dat fiind că în cazul sugarilor, de exemplu, monitorizările EEG de veghe (în timpul somnului) sunt esenţiale pentru diagnosticarea epilepsiei la această vârstă", a declarat Angela Galeţa, directorul Fundaţiei Vodafone România, citată în comunicat.

 

"Particularităţile epilepsiei şi ale vârstei pacientului sunt dificultăţile pe care le întâmpinăm în demersurile noastre pentru stabilirea unui diagnostic şi în managementul corect şi eficient al fiecărui caz în parte. Tehnologia de înaltă performanţă la care avem acum acces ne permite obţinerea unor rezultate corecte, care ne ajută să luăm deciziile potrivite în beneficiul pacientului", a declarat şi Raluca Teleanu, membru fondator al Asociaţiei Neurocare.

 

Cele trei sisteme achiziţionate prin proiectul "Epilepsia se poate vindeca!" permit o identificare precisă a formei de epilepsie de care suferă un copil.

 

Medicul poate analiza evoluţia înregistrată de pacient, inclusiv în cazul apariţiei unei crize epileptice, pentru stabilirea unui diagnostic exact.

 

De asemenea, soluţia îi oferă copilului monitorizat autonomie totală în timpul înregistrării datelor şi îi permite să participe la activităţile zilnice obişnuite, se mai arată în comunicat.