Veste năucitoare venită din orașul în care nu a murit nimeni de COVID

Veste năucitoare venită din orașul în care nu a murit nimeni de COVID

Brăila este primul între oraşele mari ale ţării, în care pandemia a fost și este ţinută bine sub control.

V-am informat și în urmă cu două săptămâni că este singurul oraș din țară unde nu s-a înregistrat niciun deces. Acum, vine tot de acolo o veste incredibilă.

Prima raportare spectaculoasă am publicat-o în 27.04.2020,  când erau înregistrate doar 22 cazuri de oameni infectați cu COVID. Deja 14 pacienţi fuseseră vindecaţi şi au plecat acasă în izolare. Dar ceea ce era cel mai important, era faptul că numărul de decese era 0. Și așa a rămas până în ziua de azi.

Vestea năucitoare este că azi Brăila nu mai are niciun pacient infectat cu COVID-19, toate cele 22 de cazuri de infectare cu COVID fiind vindecate. Ultimii trei pacienți au fost externați.

"Toţi brăilenii infectaţi cu noul coronavirus sunt vindecaţi! Avem cele mai bune cadre medicale! Vă mulţumesc! Mă înclin", a scris prefectul de Brăila, Cătălin Boboc, pe contul său de socializare.

Care este secretul acestei reușite

Reamintim ce a dezvăluit evz.ro în 27 aprilie.

Cătălin Boboc, prefectul Judeţului Brăila, i-a declarat jurnalistului Sorin Ovidiu Bălan: „Am respectat la sânge protocoalele. Le-am aplicat tuturor celor suspecţi, indiferent cine erau. Ştiţi că întotdeauna există şmecheraşii, cei care îşi fac o virtute din a ocoli legile. Ei bine, la noi, şmecheria asta nu a mers. Aţi văzut ce consecinţe a avut în alte părţi. Toţi suspecţii au avut acelaşi tratament. Am ţinut 24 din 24 legătura cu Poliţia de Frontieră, care ne anunţa de fiecare dată când intrau în ţară locuitori ai Brăilei care veneau acasă. Îi preluam cu Jandarmeria încă de la graniţa judeţului şi-i plasam direct în carantină.

Ne-am preocupat însă să nu ne batem joc de oameni şi să-i cazăm prin cine ştie ce cămine dezafectate şi amenajate în grabă ca loc de carantină. I-am dus pe toţi în hoteluri, în condiţii civilizate. Tot în condiţii civilizate au primit şi masa. Singura oprelişte, de care avea grijă Jandarmeria să fie aplicată strict, era că nu aveau voie, timp de 14 zile, să se întâlnească cu nimeni. Oamenii şi familiile lor au înţeles şi nu am avut incidente.”

Oraşul a fost împărţit în mai multe zone şi fiecare dintre ele a fost dată în responsabilitatea jandarmeriei şi poliţiei. În fiecare din aceste zone staţionează sau patrulează echipaje, care foarte rapid se pot deplasa la adresele celor care se află în carantină la domiciliu în cartierul respectiv, să verifice dacă sunt în casă.  De asemenea, s-a organizat un fel de dispecerat, care în permanenţă verifica telefonic pe cei carantinaţi la domiciliu.

Cu toate aceste măsuri dure, Brăila pare acum un oraş sub teroare poliţienească. Dar această „teroare”, este clar - cifrele dovedesc asta, a salvat vieţi. Iar brăilenii au înţeles.

 

Ne puteți urmări și pe Google News