Închise la data de 18 martie, din cauza pandemiei, casele terestre de pariuri și cazinourile se vor redeschide, cel mai probabil, la data de 15 iunie.
Astfel, pe lângă pasionații jocurilor de noroc, vestea îi bucură și pe cei aproximativ 45.000 de angajați în această industrie. În plus, în jur de 20 de miloane de euro vor ajunge lunar la bugetul de stat.
Pe de altă parte, regulile de funcționare a caselor de pariuri și cazionurilor vor fi schimbate pentru a exista o protecție contra răspândirii coronavirusului. Sorin Constantinescu, consilierul guvernamental în domeniul jocurilor de noroc, anunță însă că restricțiile impuse vor crea mari probleme celor care joacă la „păcănele”, iar industria va avea de suferit.
„Între aparate va fi montat plexiglas. Este mobil și în funcție de unde joacă clienții la aparate se va extrage și se va monta la un alt aparat.
Sunt clienți care joacă la două aparate sau la trei aparate. Iei plexicul, pune plexicul... Nu mai e frumusețea aia a jocului care era înainte de condițiile astea restrictive. Plus mască, plus tot timpul trebuie aparatele dezinfectate. De câte ori se ridică un client de la aparat, trebuie dezinfectat aparatul. Altul vrea să joace, trebuie să aștepte până se dezinfectează. Nu văd cum își va reveni, în condițiile astea restrictive, industria pe termen scurt sau mediu!”
O problemă este legată de faptul că pentru fiecare aparat electronic se plătește o taxă CASINO anuală de 4.000 de euro. Ea este percepută anticipat și astfel se estimează că 30% dintre operatori vor rămâne închiși și după 15 iunie, fiind afectați de inactivitatea din ultimele luni.
De asemenea, conform Digi 24. cei care prezintă infecții respiratorii nu vor putea să intre în casele de pariuri și cazinouri. La ghișee, între casier și jucători, vor fi montate panouri de plexiglas. În țara noastră, în luna martie existau 8.034 de agenții. De asemenea, de redeschidere se vor bucura și cele 1.900 de oficii ale Loteriei Naționale. Și acolo vor fi aplicate aceleași măsuri de prevenție.