Autorităţile britanice discută despre introducerea unei limite anuale a numărului de migranţi veniţi din ţările Uniunii Europene, deci şi din România, şi a unei taxe pentru firmele care angajează migranţi din UE, a declarat ministrul britanic responsabil de imigraţie, în timp ce vorbea despre posibilele opţiuni pentru un nou regim de vize după Brexit.
O posibilitate ar fi aceea de a obliga companiile să plătească o taxă pentru fiecare muncitor european calificat pe care îl aduc în Marea Britanie, a declarat ministrul Robert Goodwill, citat de Bloomberg, scrie revista Capital.
El a sugerat că miniştrii vor lua în considerare o limită generală a numărului de migranţi din UE acceptaţi anual în Marea Britanie, după modelul deja funcţional pentru muncitorii care vin din afara Europei.
Guvernul britanic ar putea introduce o taxă anuală de 1.000 de lire pentru fiecare muncitor european calificat angajat, decizie care ar veni în completarea unui sistem care urmează să fie introdus pentru migranţii din afara UE. Citiţi mai multe în articolul din Capital.
Premierul Theresa May a sugerat că Marea Britanie se îndreaptă spre un ''hard Brexit'' (''Brexit dur''), care va impune ţării un acces restricţionat la piaţa unică europeană. Ea a sugerat, într-un interviu acordat Sky News, că Marea Britanie va părăsi probabil piaţa unică europeană a bunurilor şi serviciilor. Regatul Unit nu va încerca să păstreze anumite aspecte ale calităţii de membru al UE după ce va părăsi blocul comunitar, a adăugat premierul britanic.