Veste bună pentru românii din sudul țării. A fost emisă autorizația de construire pentru o nouă autostradă

Sursa:Facebook

Un oficial din cadrul Ministerului Transporturilor a anunțat că lucrările de execuție la noua autostradă, așteptată de milioane de oameni, au intrat în linie dreaptă, după ce a fost semnată autorizația de construire.

Ionel Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor a anunțat că pe toate sectoarele din A0, partea de nord, se va lucra la capacitate maximă.

Astfel, potrivit lui Scrioșteanu, a fost emisă autorizația de construire pentru Lotul 4 din Autostrada București Nord, A0 Nord. Centura cu profil de autostradă a fost împărțită în două mari sectoare, Nord și Sud, care conțin, fiecare mai multe loturi.

”A fost emisă Autorizația de Construire - Etapa I pentru execuția lucrărilor pentru Lotul 4 Nord al Autostrăzii Bucureștiului A0, care cuprinde autorizarea lucrărilor în zonele neafectate de modificările Acordului de Mediu, prin apariția ariilor protejate Lacul și Pădurea Cernica”, a precizat secretarul de stat Scrioșteanu.

Autostrada va trece peste lacul Cernica

Asocierea de firme care va construi noul lot de autostradă este compusă din SA&PE CONSTRUCT SRL și Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL.

Lotul 4 Nord al A0 are o lungime de 4,47 km, iar traseul acestuia se desfășoară pe teritoriul județului Ilfov între DN3 și începutul nodului rutier A2 (București-Constanța), pe raza localităţilor Pantelimon și Cernica. După ce Autostrada Bucureștiului intersectează DN3 la km 47+550, traseul acesteia se continuă ocolind proprietatea Mănăstirii Cernica, intersectează DJ301 și apoi traversează Lacul Cernica.

În plus, în autorizația de construire se mai arată că va fi construit un pasaj peste calea ferată București Sud - Oltenița, cu o lungime de 504 m, dar și un pod cu profil de autostradă peste lacLacul Cernica, cu o lungime de 1.274 metri.

”Reiterez faptul că, deși contractul de proiectare și execuție lucrări fost semnat în august 2020, având în vedere traversarea celor 2 arii protejate (Lacul și Pădurea Cernica), antreprenorul a realizat și un studiu de evaluare aplicată, cu monitorizarea florei si faunei timp de 12 luni. În acest moment, monitorizarea a fost finalizată, iar documentația a fost predată către Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM), care va emite o decizie a etapei de încadrare cu pașii următori, urmând ca, în final, să se emită Acordul de Mediu”, a mai precizat secretarul de stat.