Veolia își consolidează leadership-ul în domeniul soluțiilor de încălzire ecologică din România, prin achiziția NISAL

Mădălin Mihailovici - CEO Veolia România1

Prin această achiziție, Veolia va accelera implementarea de proiecte inovatoare de energie verde, valorificând energia geotermală de mică adâncime combinată cu tehnologia pompelor de căldură.
Veolia își extinde prezența geografică în centrul și vestul României, pentru un serviciu complet și eficient pentru clienții locali.
Veolia România a achiziționat NISAL, o companie românească renumită pentru producerea de energie termică ecologică prin intermediul unor soluții avansate de geoexchange. Aceste soluții exploatează eficient energia geotermală de mică adâncime combinată cu tehnologia pompelor de căldură. Cu peste 20 de proiecte finalizate sau în curs de realizare, NISAL este lider în domeniul soluțiilor energetice inovatoare în România. Inițiativele companiei includ proiecte de recuperare a căldurii din rețelele de canalizare și de modernizare a centralelor electrice și a punctelor termice cu ajutorul pompelor de căldură.
Noua investiție se aliniază cu noul plan strategic GreenUp al Veolia, care vizează accelerarea implementării energiilor verzi - esențiale și benefice pentru transformarea ecologică. Ea va permite Veolia să își extindă operațiunile în centrul și vestul României, îmbunătățindu-și capacitatea de a deservi o bază mai largă de clienți și de a răspunde eficient nevoilor energetice regionale.
Procesul de achiziție se va desfășura pe o perioadă de cinci ani. În prima fază, Veolia România a cumpărat 80% din acțiunile NISAL, urmând ca preluarea totală să fie finalizată până la sfârșitul acestei perioade. Actuala echipă de conducere, care a contribuit decisiv la succesul NISAL, va rămâne pentru a asigura continuitatea și dezvoltarea activității la nivel local.
„Achiziția NISAL reprezintă un pas important în accelerarea dezvoltării proiectelor și în scalarea soluțiilor noastre inovatoare de energie verde. Această mișcare va răspunde cererii crescânde de decarbonizare și eficiență energetică și va contribui la atingerea obiectivelor asumate în programul strategic GreenUP pentru asigurarea unei transformări ecologice reale: decarbonizare, depoluare și regenerarea resurselor”, a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.
NISAL, fondată în 1996, oferă servicii complete de proiectare, execuție și întreținere a instalațiilor de încălzire și răcire pentru diverse tipuri de clădiri. Inițial concentrată pe cazane pe gaz și unități de aer condiționat, NISAL a evoluat prin încorporarea de tehnologii de ultimă oră, cum ar fi pompele de căldură, forajele geotermale de mică adâncime și recuperatoarele de căldură.
Cu peste 80 de angajați, inclusiv ingineri, manageri de proiect și tehnicieni calificați, NISAL dispune de resurse substanțiale, inclusiv trei platforme de foraj și un atelier de 4.000 m² în Mediaș. Această infrastructură robustă va sprijini proiectele ambițioase de energie verde ale Veolia și va asigura progresul în vederea atingerii obiectivelor sale de mediu.
 „Alăturarea forțelor cu Veolia este o evoluție naturală pentru NISAL. Angajamentul nostru comun pentru inovație și sustenabilitate va stimula dezvoltarea de soluții avansate de energie verde. Acest parteneriat strategic va asigura continuarea procesului de inovare și dezvoltare a companiei și a angajaților”, a spus Cristian Nistor, CEO-ul NISAL.
DESPRE VEOLIA
Grupul Veolia își propune să fie compania de referință pentru transformarea ecologică. Cu o prezență pe 5 continente și aproape 218.000 de angajați în întreaga lume, Grupul oferă soluții utile și practice pentru gestionarea apei, deșeurilor și energiei, care să contribuie la o schimbare radicală a contextului actual. Prin intermediul celor trei divizii complementare, Veolia ajută la dezvoltarea accesului la resurse, la conservarea și refacerea acestora. În 2023, Grupul Veolia a furnizat apă potabilă pentru 113 de milioane de persoane și servicii de canalizare pentru 103 de milioane de persoane, a produs aproape 42 de milioane de terrawați oră de energie și a tratat 63 de milioane de tone metrice de deșeuri. Veolia Environnement (Paris Euronext: VIE) a obținut venituri consolidate de 45.351 miliarde de euro în 2023 - www.veolia.ro