Două etape importante mai trebuie parcurse pentru ca Bosch şi De'Longhi, cele două companii care ar trebui să îşi lanseze investiţiile la Cluj, preluând locul lăsat gol de Nokia, să demareze lucrările, a spus astăzi Emil Boc, preşedintele PDL.
"În primul rând, acordarea ajuitoarelor de stat de la Ministerul Finanţelor unde, împreună cu parlamentarii de Cluj şi prefectul judeţului o să ne asigurăm că acest lucru se va realize", a declarat Emil Boc.
El a adăugat că al doilea factor vizează punerea la punct a detaliilor şi aspectelor care ţin de administraţia locală.
Pe 2 februarie, Guvernul anunţa, după o întâlnire între premierul Emil Boc şi oficialii De'Longhi, că firma italiană va fi susţinută prin acordarea unui ajutor de stat pentru derularea investiţiei preconizată să aibă loc în fostele hale de producţie Nokia de la Jucu.
La discuţiile de la Palatul Victoria au participat Fabio de'Longhi, director general al companiei italiene, şi reprezentantul acţionarului majoritar. Fabio de'Longhi i-a prezentat premierului Boc proiectul de investiţii pe care intenţionează să îl deruleze în judeţul Cluj, iar oficialul român a dat asigurări că Guvernul va sprijini investiţiile şi crearea de locuri de muncă în zona respectivă, inclusiv prin acordarea de ajutor de stat în baza prevederilor schemei instituite prin HG 1680/2008 administrată de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).
Pe 25 ianuarie, compania finlandeză Nokia a anunţat că a semnat un acord cu firma De'Longhi pentru preluarea halelor de producţie ale fabricii de telefoane de la Jucu, care a fost închisă în 2011.
Potrivit oficialilor Nokia, tranzacţia ar urma să se finalizeze în primul trimestru din acest an.
De'Longhi este unul dintre liderii globali pe piaţa aparatelor electrocasnice, în special în domeniul automatelor de cafea, aparatelor de bucătărie, îngrijirii locuinţei şi confortului casnic. Grupul are o cifră de afaceri de aproximativ 1,4 miliarde de euro şi este listat la Bursa din Milano. Mărcile sale distinctive sunt De' Longhi şi Kenwood.