VECINII de la răsărit îşi deschid porţile: Carne românească pentru Federaţia Rusă

Începând de mâine, serviciile veterinare din Rusia vor începe să verifice 12 unităţile româneşti de producţie şi procesare carne şi lapte, care vor să exporte pe piaţa rusă.

Primul producător de preparate din carne la care va fi efectuat controlul este Cristim, firmă patronată de Radu Timiş. Acesta vrea să exporte circa 40% din producţie în Rusia.

Controlalele vor fi efectuate în perioada 5- 16 noiembrie la producători din sectorul cărnii roşii, produselor din carne, carne de pasăre, unităţi din sectorul laptelui şi prelucrării produselor lactate, scrie Agerpres.

Dacă Rusia dă un aviz favorabil, atunci firmele vor avea deschidere către o piaţă cu potenţial de consum uriaş.

Rusia a început demersurile necesare în vederea deschiderii pieţei proprii pentru comercializarea produselor româneşti de origine animală, în urma întrevederii dintre ministrul român al Agriculturii şi omologul său din Federaţia Rusă, Fiodorov Nicolai Vasilievici, care a avut loc în data de 10 octombrie 2012.