Monoxidul de carbon degajat în urma procesului de fermentare a vinului a provocat moartea unui bărbat din localitatea Bârzești, comuna Ștefan ce Mare
Este primul caz de acest fel, din această toamnă, din județul Vaslui. Grădinaru Vasile, proprietarul unei gospodării din satul Bârzești, comuna Ștefan cel Mare, a decedat în beci după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon degajat în urma procesului de fermentare a vinului, informează colegii de la ziarul vasluian Vremea Nouă. Corpul bărbatului a fost găsit și extras din beci de către vecini. La fața locului au ajuns și un echipaj SMURD, dar și o mașină de pompieri, însă încercările cadrelor medicale de a-l resuscita pe bărbat nu au avut succes. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îi îndeamnă pe cetățeni să fie prudenți în perioada fermentării vinului. Nu este recomandată staționarea, pe perioade lung,i în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, mai ales dacă beciurile nu sunt dotate cu sisteme de ventilare.