Blaga îşi vrea înapoi scaunul de la Senat chiar şi pentru o zi

Preşedintele PDL nu renunţă la scanul de la Senat. Vasile Blaga a spus, astăzi, că "legea-i lege şi trebuie respectată", iar alegerile parlamentare, care sunt foarte aproape, nu-l vor împiedica să-şi recapete funcţia de preşedinte al Senatului, chiar dacă pentru scurt timp.

"Grupul nostru din Senat a depus o sesizare ca să-l necăjească pe domnul Antonescu, glumesc, desigur. Ştiţi cum au evoluat lucrurile la începutul lunii iulie, după ce cu o săptămână în urmă liderii USL afirmau la toate emisiunile televizate că au o colaborare foarte bună cu mine şi în 3 iulie, pe un motiv pueril, că am fost ales preşedinte al PDL şi n-aş mai putea fi imparţial, astfel încât poate fi imparţial doar preşedintele PNL, am fost schimbat din funcţie. Eu nu ţin la funcţia respectivă, dar dorim ca în această ţară legea să fie respectată", a declarat Vasile Blaga, înainte de şedinţa BPN al PDL. Acesta a amintit că au avut loc, în ordine cronologică, eliberarea sa din funcţia de la Senat, iar apoi a fost adtă ordonanţa de urgenţă prin care s-au restrâns atribuţiile CCR. "Publicarea în Monitorul Oficial a fost în ordine inversă, astfel încât Curtea Constituţională să nu poată intra pe fond (prima sesizare a PDL - n.r.). Ei, acum, CCR poate judeca pe fond", a subliniat Blaga.

Întrebat dacă vede posibilă revenirea sa la şefia Senatului în condiţiile în care alegerile parlamentare se apropie, Vasile Blaga a răspuns: "Care este problema? Legea-i lege şi trebuie respectată de către toţi cetăţenii României". Sesizarea depusă de PDL ar urma să fie discutată pe 26 septembrie de către CCR. PDL au repus în discuţie tema suspendării lui Vasile Blaga după ce judecătorii CCR au decis că se pot pronunţa asupra hotărârilor Parlamentului, legea privind aprobarea OUG care le luase această atribuţie fiind declarată, săptămâna trecută, neconstituţională. Judecătorii CCR rămăseseră fără atribuţia de a se pronunţa pe hotărârile Legislativului, după ce Guvernul Ponta a dat o OUG în acest sens în timpul demersului de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. USL forţase schimbarea preşedinţilor celor două Camere, Vasile Blaga şi Roberta Anastase, iar prin actul normativ urmărea să împiedice invalidarea acestor manevre. Primele sesizări depuse de grupurile parlamentare ale PDL privind revocarea celor doi preşedinţi din funcţii au fost respinse de CCR pe 9 iulie. Curtea a explicat atunci că nu intră în atribuţiile sale pentru că sunt acte care privesc persoane şi nu probleme de drept constituţional. CITIŢI ŞI:

  • Se întorc Roberta Anastase şi Vasile Blaga în fruntea Parlamentului? Scaunul lui Antonescu se clatină