Varza, conopida şi broccoli cele mai TARI antidoturi împotriva CANCERULUI

Conopida, broccoli, varza contribuie la prevenirea cancerului. Cei care includ în dietă aceste legume asigură un risc diminuat cu 52% de a deveni victime ale acestei boli. Conopida, broccoli şi toate varietăţile de varză conţin nişte substanţe (glucozinolaţi) care împiedică dezvoltarea tumorilor.

Dar şi în cazul celor bolnavi de cancer varza ar putea proteja bolnavii de cancer în timpul radioterapiei şi ar putea reduce efectele secundare provocate de acest tip de tratament, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani, informează dailymail.co.uk.

Dar şi varza murată are la fel de multe proprietăţi în lupta împotriva cancerului. Conţinutul bogat de substanţe nutritive din zeama de varză murată revitalizează organismul şi-l tonifică. Zeama de varză reglează şi stabilizează tensiunea. Persoanelor hipotensive li se recomandă zilnic un pahar. Câteva pahare pe zi, mai multe zile la rând, ajută la normalizarea digestiei, dar şi la prevenirea constipației.

Conopida, varza, varza de Bruxelles și broccoli sunt bogate în vitaminele A, C și K, în fibre alimentare. Cel mai important compus anti-cancer din conopidă și broccoli este sulforafanul. Acest compus acționează ca un anti-estrogen, prevenind sau încetinind creșterea tumorii la nivelul sânilor și prostatei. Studiile au dovedit că un consum ridicat de conopidă sau broccoli reduce semnificativ riscul unui cancer agresiv de prostată. În plus, conopida și broccoli conțin glucosinolat, factor care îmbunătățește ca­pa­citatea ficatului de a elimina subs­tanțele carcinogene.

Câte o porție (80 g) de conopidă sau de broccoli de 2-3 ori pe săptămână. Important! Prin fierbere în apă se pierd cantități mari din substanțele anticancerigene (în 5 minute de fierbere se pierd 30%, iar după 30 de minute 75%). În schimb, fierberea la aburi 3-4 minute sau călirea într-un wok sunt metode care nu afectează compușii anticancerigeni.