Varujan Pambuccian a rămas fără cuvinte după vot: Este un moment foarte greu

Varujan Pambuccian a rămas fără cuvinte după vot: Este un moment foarte greu

Liderul grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian, a fost dezamăgit de votul Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), informează Agerpres.

Liderul grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian, şi-a exprimat marţi nemulţumirea că Ilie Dincă, propus de grupul minorităţilor pentru Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), nu a fost numit de Parlament pentru un nou mandat.

"Pentru noi, grupul minorităţilor, este un moment foarte greu, pentru că singurul lucru în tot ceea ce ne-am dorit, în tot ceea ce priveşte aceste instituţii aflate sub control parlamentar, era locul de la CNCD, fiind firesc, pentru că acolo puteam să ne exprimăm în legătură cu discriminările faţă de etnicitate. Acum, eu înţeleg că a fost o înţelegere între partidele mari, nu avem ce să facem, nu avem cum să adunăm atâtea voturi. Eu mai înţeleg ceva - că până acum a existat înţelegere faţă de grupul nostru, iar de acum nu va mai fi", a afirmat Pambuccian, marţi, în plenul Parlamentului.

Potrivit lui Pambuccian, "probabil, de acum înainte, discriminarea o să aibă şi altă semnificaţie".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Probabil, dacă spui mama şi tata - discriminezi, nu e bine, dacă spui vreo culoare - discriminezi, nu e bine şi încetul cu încetul o să ne ducem către o societate în care diversitatea o să dispară. Nu o să fie apărată prin nediscriminare, o să dispară prin genul ăsta nou de nediscriminare şi, aşa cum spunea Darwin, o precondiţie a evoluţiei, adică diversitatea, o să dispară şi ea. Vă mulţumesc, stimaţi colegi! E bine că trăim şi aşa ceva şi să sperăm că o să supravieţuim şi lucrului acestuia", a adăugat Pambuccian.

Plenul Parlamentului a numit, marţi, şapte membri în Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) - Claudia-Sorina Popa, Adrian Diaconu, Horia Grama, Asztalos Csaba, Jura Cristian şi Cătălina Olteanu - pentru mandate complete de 5 ani şi Maria Moţa - pentru un rest de mandat care expiră în 2023.

Ilie Dincă, propus de minorităţi, a obţinut un vot "pentru" şi 321 "împotrivă".

Sursa: Agerpres