Un trilion de euro pentru a pune la punct infrastructura energetică a Uniunii Europene

Uniunea Europeană (UE) ar trebui să aibă o reţea energetică unitară la nivel comunitar, pentru a face faţă cerinţelor cu care se va confrunta în 2020, se arată într-un document realizat de Comisia Europeană (CE).

Potrivit documentului privind Priorităţile Infrastructurii de Energie, citat de EUObserver, reţelele energetice ale statelor membre ale UE ar trebui reparate şi unificate într-o reţea funcţională la nivel paneuropean.

''Infrastructura energetică europeană îmbătrâneşte şi, în acelaşi timp, se confruntă cu noi provocări referitoare la asigurarea resurselor, integrarea pieţelor şi creşterea producţiei de energie verde", se arată în documentul citat.

''Ecuaţia energetică europeană va deveni din ce în ce mai greu de soluţionat, pe măsură ce cererea de energie şi dependenţa de importurile de combustibili fosili vor continua să se majoreze", se mai precizează în document.

Pentru a pune în aplicare planurile privind reabilitarea infrastructurii energetice europene şi a asigura securitatea energetic a consumatorilor din UE este nevoie de investiţii în valoare de circa un trilion de euro.