Bogdan Cristea, un român stabilit în Marea Britanie, a pedalat aproape 2.000 de kilometri, din Londra până la Timişoara, pentru a strânge bani în scop caritabil. S-au strâns peste 5.000 de lire, iar banii au fost donaţi orfanilor din Timişoara.
Bogdan Cristea, un om de afaceri român stabilit în Wandsworth, Marea Britanie, a fost inspirat de un documentar difuzat în Marea Britanie despre situaţia dificilă a copiilor orfani din România.
"Astfel de documentare nu sunt difuzate şi de televiziunile din România. De aceea nu am aflat despre adevărata situaţia a orfanilor din România până nu am ajuns la Londra", a declarat Bogdan Cristea
Astfel, împreună cu alţi patru ciclişti, românul a participat la o cursă de 18 zile, în care a parcurs aproape 2.000 de kilometri. Echipa celor cinci ciclişti filantropi a strâns peste 5.000 de lire. Banii au fost donaţi unui centru maternal şi unui program de artă terapeutică destinat copiilor orfani din Timişoara.
"După ce am văzut acel documentar m-a cuprins disperarea pentru aceşti copii. Aşa că am decis să fac diferenţa", a mai spus românul.
Bogdan Cristea este un întreprinzator privat autorizat (IPA), care lucrează în cadrul companiei Amway din Europa. Românul locuieşte în Marea Britanie din 2006 şi se implică în diferite acţiuni prin care se oferă sprijin pentru persoanele cu dizabilităţi.
Compania a donat la rândul său 1.000 de lire. "Prin această donaţie se va extinde centrul pentru copiii abandonaţi, victime ale abuzului şi neglijenţei. Acest centru are saşe camere şi sperăm ca prin ajutorul nostru să mai amenajăm încă trei camere".
Cei cinci ciclişti au pornit din Londra, la începutul lunii august. Au trecut prin Marea Britanie, Franţa, Belgia, Olanda, Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, cu destinaţia România.
Terapia prin artă pentru orfani
Organizaţia Terapia prin Artă „Doina Pocioianu” din Timişoara este primul centru de art terapie deschis în România, în 1998.
Prin aportul profesioniştilor în psihologia copilului, artiştilor plastici, actorilor-păpuşari, muzicienilor şi logopezilor, aceasta desfăşoară activităţi artistice diferite cu copii şi adolescenţi care au probleme speciale: afecţiuni neuropsihomotorii - tulburări emoţionale, de adaptare şi integrare socială, întârzieri în dezvoltare şi care provin fie din mediul familial, fie din rândul celor instotuţionalizaţi.
Principalul obiectiv al asociaţiei este recuperarea acestora la nivel comunitar, reabilitarea lor socială, schimbarea atitudinii celor din jur (Georgeta Petrovici).