Un nou semnal de alarmă. Ce bolnavi sunt vulnerabili la COVID 19

Un nou semnal de alarmă. Ce bolnavi sunt vulnerabili la COVID 19

Specialiștii în domeniu au atras atenția, încă de la începutul pandemiei de COVID-19, că, dincolo de persoanele vârstnice sau de cele cu diferite forme de diabet, s-a constatat că obezitatea a avut un impact major în cazul persoanelor infectate cu acest virus.

Analiza efectuată de Public Health England a constatat ca persoanele cu un exces de greutate, prezintă un risc mai mare de a necesita internare sau chiar terapie intensivă în cazul în care sunt infectați cu noul coronavirus.

De asemenea, studiul arată ca riscul crește proporțional cu greutatea.

Dr. Alison Tedstone, nutrțonist șef la Public Health England, a declarat că dovezile actuale arată clar că persoanele supraponderale sau obeze prezintă un risc mai mare de complicații sau deces din cauza Covid-19.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pierderea în greutate poate aduce beneficii uriașe pentru sănătate și poate ajuta, de asemenea, la protejarea împotriva riscurilor cauzate de Covid-19″, a explicat specialista.

De ce trebuie să slăbim

Dincolo de riscurile crescute de a manifesta diferite forme ale bolii cardiovasculare sau riscul de a avea valori peste medie la hipertensiunea arteriala, indicele de masă corporală imc ar trebui să ne dea de gândit și să ridice probleme. Mai ales în această perioadă în care majoritatea dintre noi am stat în izolare sau autoizolare și am luat în greutate.

În plus se știe că un comportament alimentar compulsiv pe fond de stres, pe termen lung, din cauza aportului caloric dezechilibrat duce la probleme în organism, în ceea ce privește fenomenul de luare în greutate.

Ultimele cercetări au arătat faptul că celulele grase care există în țesutul adipos la persoanele supraponderale produc cantități mari dintr-o proteină folosită de infecția mortală pentru a se infiltra în celulele umane. Se stie deja că virusul COVID-19 se blochează pe receptorii ACE-2, cunoscuți ca „poartă” intracelulară.

În cazul persoanelor obeze, oamenii de știință au descoperit un marker celular care determină celulele grase să dețină în structura lor niveluri ridicate de ACE-2, ceea ce le fac o țintă pentru virusul COVID-19.

Marea Britanie are unul dintre cele mai înalte niveluri de obezitate din Europa Occidentală. Aproape două treimi din adulții din Anglia sunt supraponderali sau obezi, cifre similare fiind înregistrate în Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord.

Potrivit unui raport al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea bolilor din Statele Unite, tinerii au nevoie de până la trei săptămâni ca să se recupereze după ce au fost infectaţi cu noul coronavirus.

Tusea, oboseala şi dificultăţile de respiraţie au fost printre simptomele care au persistat săptămâni întregi după momentul testării.

Raportul CDC concluzionează că recuperarea după infecţia cu noul virus, poate fi prelungită chiar şi la adulţii tineri, fără condiţii medicale cronice.

Studiul a fost făcut pe persoane care aveau peste 18 ani şi s-au testat pentru COVID-19 la o vizită în ambulatoriu, potrivit romaniatv.net