Un MARE FILOSOF dezvăluie de ce sunt alimentate PROTESTELE din România. Declarații BOMBĂ

În timp ce protestele continuă în România pentru demiterea guvernului Grindeanu, mass-media din Ungaria urmărește îndeaproape și cu deosebită atenție tot ce se întâmplă.

Potrivit infopina.ro, mass-media din țara vecină susține că protestele de la noi sunt alimentate de forțe exterioare și raportează că oficialii români ”au intrat în panică”.

Budapesta Beacon l-a intervievat pe filosoful maghiar G.M. Tamas pentru a-i afla părerea cu privire la protestele din România și modul în care vede el lupta proprie internă a Ungariei cu corupția.  

G.M. Tamas consideră că protestele anticorupție de la noi nu reprezintă un triumf pentru democrație.

 

”Corupția este, desigur, endemică și imensă, dar campania anticorupție condusă de o parte a birocrației care nu a fost aleasă, de procurorii serviciilor secrete, acționează într-un mod arbitrar. Dovezile sunt frecvent mărturii ale unor martori, care vor deveni acuzați în cazul în care nu au o înțelegere cu procurorii. Reglementările extrem de elastice sunt utilizate în instanțele pe baza cărora întreaga populație ar putea sta în închisoare.

Dar acest lucru nu este nimic. Demonstrațiile sunt alimentate de disprețul tinerei clase de mijloc liberale pentru cei săraci, care sunt considerați că ar fi principalul electorat al partidului de guvernământ, PSD, considerat vechi, decrepit și barbar.

De asemenea, există un conflict vechi între oraș și țară, între Transilvania „avansată” și cea „primitivă”, Moldova și Țara Românească, și așa mai departe. În același timp, guvernul este respingător, iar președintele este un mincinos. Acest lucru nu este un triumf al democrației, este un triumf pentru lupta de clasă de mai sus și o luptă între hoție, încălcarea legii și a clanurilor politice egoiste, care nu se seamănă cu nimic decât cu ele însele”, a declarat filosoful.

 

Tamas s-a născut la Cluj Napoca și a fost un desident în perioada comunistă. El a servit ca membru al parlamentului maghiar din partea Alianței Democraților Liberi (SZDSZ) până în 1994. În ultimii 20 de ani, el s-a identificat ca un filosof marxist și a semnat mai multe cărți despre filosofia politică și teoria socială.

 

Filosoful a predat la Columbia, Oxford, The New School, Chicago, Georgetown, Yale, precum și la alte instituții academice.