Un interlop român s-a încuscrit cu cel mai temut criminal din lume. Care e motivul

O rețea de falsificatori de carduri originară din Craiova condusă de un personaj supranumit „Rechinul” și-a întins tentaculele din România până în Mexic, acolo de unde își coordona activitățile din zona Americii de Nord, în special SUA, reușind să intre inclusiv în familia temutului Joaquin „El Chapo„ Guzman

Cinci tineri din capitala Băniei au fost plasați în arest la domiciuliu, în urma unei altercații avute cu un alt român pe o stradă din Cancun. Cercetările anchetatorilor arată însă că gruparea infracțională e mult mai amplă, informează stirileprotv.ro, și ar avea legături cu clanul Sinaloa, condus până de curând de velebrul Joaquin „El Chapo” Guzman.

Afacerile ilegale pe care gruparea le-a desfășurat au făcut ca în ultimii ani membrii acesteia să fi strâns zeci de milioane de dolari din clonarea de carduri în SUA și în Mexic. Ce se știe în acest moment e că cel supranumit „Rechinul” ar locui în Mexic, acolo unde cu banii strânși și-ar fi construit trei blocuri. El însă și-a extins afacerile, cumpărând terenuri și în Brazilia, iar în România ar fi avut în plan ridicarea unui hotel.

În jurul acestui individ s-a țesut o întreagă poveste. Se spune despre el că ar avea trei neveste, iar una dintre ele s-ar trage din familia clanului Sinaloa din Mexic. Aceasta din urmă este una dintre cele mai periculoase și sângeroase grupări criminale la nivel mondial, fiind acuzată de mii de crime. Liderul cel mai cunoscut al cartelului Sinaloa a fost Joaquin „El Chapo” Guzman, cel care a fost condamnat recent la închisoare pe viață în SUA.

Metoda de clonare a cardurilor folosită de banda „Rechinului” ar fi avut la bază montarea unor dispozitive de clonare montate pe bancomate. Astfel banii au început să curgă, fără număr, în buzunarele rău-făcătorilor.

Cercetările sunt în plină desfășurare. Se pare că gruparea infracțională ar fi racolat din România oameni care cu abilități în domeniul electronicii, dar și tinichigerii, scopul fiind de a fabrica aparatele de clonare a cardurilor.