Philippe Loret, în vârtă de 56 de ani, este un instalator francez al cărui arbore genealogic, dacă se confirmă, îi poate transforma trecutul într-o poveste surprinzătoare.
În urmă cu 40 de ani, Loret stătea la masă cu cei şase fraţi ai săi, când, tatăl lor, le-a spus că sunt urmaşii lui Adolf Hitler. Despre Jean-Marie Loret, capul familiei, se spune că este copilul din flori al lui Adolf Hitler. "Ţin minte şi acum cum tata ne-a spus, în timp ce eram cu toţii la masă, că are ceva să vă spună. Vestea a căzut ca un trăznet «Copii, bunicul vostru este Adolf Hitler»", îşi aminteşte Philippe Loret clipa în care a aflat vestea despre trecutul familiei sale. "Imediat după ce ne-a spus am rămas în tăcere. Nimeni nu ştia ce să mai spună, ori cum să reacţioneze la aflarea unei astfel de veşti".
Nici acum, la 40 de ani de la aflarea veştii că este nepotul lui Adolf Hitler, Philippe Loret nu s-a acomodat cu trecutul său. Nu le-a spus prietenilor şi cunoscuţilor că este urmaşul lui Hitler. Singurul motivul pentru care a decis să vorbească astăzi se datorează unor noi informaţii pe care le-a descoperit şi care confirmă secretul spus de tatăl lor, acum 40 de ani.
Fiul lui Hitler a luptat împotriva Germaniei
Luna trecută, Alan Wilkes, fiul unuia dintre primii soldaţi care au ajuns pe plaja din Normandia, în ziua marii debarcări, a publicat câteva notiţe din jurnalul de război al tatălui său. Printre acele rânduri se află şi informaţia care precizează că Jean-Marie Loret este fiul nerecunoscut al lui Hitler. "Am avut o zi interesantă. Am vizitat casa în care Hitler a locuit pe vremea în care era caporal, în războiul trecut, şi am cunoscut-o pe femeia care i-a făcut un copil, un băiat. Aceasta ne-a spus că fiul ei luptă acum în armata franceză, împotriva Germaniei", scrie în jurnalul soldatului. Din informaţii, Charlotte Lobjoie şi Adolf Hitler au avut o scurtă relaţie în vara anului 1917, când Hitler era un tânăr caporal de 28 de ani în armata germană, detaşat în nord-estul Franţei. Din acea relaţie a rezultat micuţul Jean-Marie Loret, care nu a fost recunoscut oficial de tatăl său. Cu toate acestea, documente germane atestă faptul că în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, diferiţi soldaţi veneau acasă la Charlotte şi-i aducea plicuri cu bani, cel mai probabil din partea lui Hitler.
După ce mama sa a murit, Jean-Marie a găsit în podul casei mai multe tablouri semnate de Hitler, în timp ce în Germania, un alt tablou, semnat tot de Hitler, reprezenta o femeie care semnăna izbitor de tare cu Charlotte Lobjoie.
"Tata mi-a spus că relaţia a durat numai câteva luni. Hitler a căzut victimă unui raid cu gaze şi a fost nevoit să se ducă în Germania, pentru a se reface. Apoi a revenit în Franţa, pentru alte câteva luni, iar când a plecat a doua oară la bunica mea, care avea atunci 16 ani, nu l-a mai revăzut vreodată. Din povestirile bunicii, Hitler era tandru şi atent cu ea, însă gelos atunci când alţi bărbaţi se uitau la ea. Tatăl meu s-a născut pe 25 martie 1918, la 15 kilometri nord de St Quentin. Ruşinea de a aduce pe lume un copil din flori a îndemnat-o pe Charlotte să plece la Paris şi să-şi abandoneze copilul la părinţii săi", povesteşte Philippe Loret.
Acesta mai precizează că bunicul său a avut o copilărie nefericită, bătut frecvent de bunicul său, din cauza faptului că nu avea un tată. Abia la câţiva ani de la naşterea fiului său, Hitler a aflat că are un băiat. Iar, în momentul în care mama lui Charlotte a murit, băiatul a fost adoptat de o familie de catolici. Adopţia a fost intermediată de o călugăriţă germană, care-l cunoştea pe Hitler. Tocmai de aceea se spune că Adolf Hilter a fost cel care a intervenit şi a rugat-o să se ocupe de fiul său.
Charlotte s-a reapropiat de fiul său în mai, 1940, în timpul ocupaţiei germane. Abia atunci, mama lui Jean-Marie i-a spus cine este tată său adevărat.