Un Eminescu delicios

Silvian Miron, un maestru cofetar din Constanţa, a pregătit pentru ziua lui Mihai Eminescu o prăjitură specială.

Maestrul cofetar constănţean a prezentat astăzi o prăjitură rotundă, făcută cu ciocolată, alune, cremă de vanilie şi sos din fructe de pădure, în care a înfipt o pană din ciocolată albă.

Pe lângă prăjitură, a construit timp de patru zile, o pană uriaşă din ciocolată, în greutate de 9 kilograme. Prezentarea dulciurilor savuroase a fost făcută într-o atmosferă de muzică şi poezie susţinută de elevii liceului Mihai Eminescu din Constanţa care, imediat după recital, s-au grăbit să guste exponatele.

“Prăjitura este cremoasă, cu foarte multă ciocolată. E adorabilă. Trebuie să ne exprimăm sentimentele şi aprecierea faţă de poetul Mihai Eminescu în diverse moduri, unii prin literatură, alţii prin muzică şi chiar prin deserturi", a comentat o elevă.

Clienţii cofetăriei s-au bulucit să cumpere prăjitura “Eminescu" pusă la vanzare cu 3,5 lei. “Este foarte interesantă. Chiar m-am întrebat dacă este ediţie limitată. Ce facem dacă ne place şi mai vrem?", a spus o cumpărătoare.

Imensa pană din ciocolată, ornată cu un luceafăr din ciocolată albă va rămâne în expoziţia cofetăriei.