Reprezentanţii clubului Kulturhaus Bukarest au anunţat că suspendă toate activităţile comerciale pentru o perioadă de timp, întrucât prioritatea lor este siguranţa oamenilor.
“Spaţiul nostru are structura de rezistenţă în proporţia cea mai mare executată din beton armat, cu bolţi de cărămizi şi grinzi de fier. Kulturhaus Bukarest are mai multe ieşiri de urgenţă în caz de pericol, semnalizate clar prin luminoblocuri sau semnalizatoare luminate. De asemenea, spaţiul este prevăzut cu stingătoare, hidranţi interiori şi exteriori”, se arată pe contul de Facebook al clubului.
“În urma evenimentului tragic de la clubul Colectiv în care ne-am pierdut prieteni buni, iar alţii se zbat între viaţă şi moarte, am decis să sistăm orice activitate comercială, iar, în timp ce suntem alături de ei, de prietenii şi de familiile lor, vom lucra cu discernământ şi organizat pentru creşterea siguranţei în club. În zilele imediat următoare, vom da drumul unei campanii de înştiinţare a publicului nostru. Măsurile luate de noi pentru cei care vin la evenimentele noastre au ca principal scop prevenirea oricărui risc astfel încât publicul care vine în Kulturhaus să conştientizeze că va fi mereu în siguranţă”, mai adaugă reprezentanţii Kulturhaus.
În urma incendiului izbucnit vineri seară în clubul Colectiv din Capitală au murit până în prezent 32 de persoane, iar alte 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, 50 dintre acestea fiind în stare critică sau gravă.
Situaţia creată în jurul legalităţii funcţionării clubului Colectiv este destul de simplă şi arată cine şi în ce măsură poartă vina pentru cele întâmplate. Secretarul de stat, Raed Arafat, care în zilele negre ce au urmat după incendiul din strada Tăbăcari, a declarat în mai multe intervenţii publice faptul că pompierii nu ştiau de existenţa clubului Colectiv, când a fost întrebat cum a fost posibil să funcţioneze clubul groazei timp de doi ani fără niciun aviz PSI.
Cu toate acestea, la 28 noiembrie 2014, un incendiu a izbucnit într-o încăpere din clădirea fostei fabrici Pionierul, unde se afla şi celebrul club Colectiv. În legătură cu acest eveniment, prim-adjunctul şefului ISU pe ţară, colonelul Daniel Marian Dragne, a declarat în exclusivitate pentru EVZ că s-a făcut o inspecţie pe platforma Pionierul în luna septembrie 2014, dar rapoartele oficiale au consemnat că nu exista acolo niciun "agent economic". De fapt, acest “niciun agent economic”, clubul Colectiv în speţă, funcţiona şi organiza concerte încă din luna septembrie 2013, când a şi avut loc deschiderea oficială.
+Declaraţia ŞOCANTĂ a lui Iohannis despre Ceauşescu
Noaptea îngerilor. Scena politică a dat în clocot după noaptea de foc de la București | Demisiile
Noaptea îngerilor. Nici o decizie la Cotroceni: Iohannis mai așteaptă | Demisiile