Un bărbat din Iași în stare gravă a fugit de la ATI spunând că el nu crede în COVID-19

A trecut mai bine de un an de la începutul pandemiei și încă mai există oameni care nu cred că acest virus care a întors toată lumea pe dos există.

A trecut mai bine de un an de la începutul pandemiei și încă mai există oameni care nu cred că acest virus care a întors toată lumea pe dos există. La fel este cazul unui ieșean care a fost transportat de urgența la spital, fiind infectat cu COVID-19, însa acesta a refuzat să rămână internat la ATI susținând că acest virus nu există.

Medicii de la spital se așteaptă ca bărbatul sa moara acasă sau să fie transportat înapoi la spital într-o stare și mai gravă decât cea inițială.

Bărbat a ajuns la începutul săptămânii în stare gravă la Spitalul „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi, fiind confirmat pozitiv la noul coronavirus. El a fost internat direct în secţia de Terapie Intensivă, pentru că nu putea să respire. De asemenea, el avea nevoie de dializă, suferind de insuficienţă renală acută. După doar câteva zile, în care începuse să se simtă mai bine, ieşeanul a cerut să plece acasă, susținunând că virusul nu este atât de periculos.

Tratamentul administrat în ATI l-a pus pe picioare

”Bărbatul nu a necesitat intubare, şedinţele de dializă şi tratamentul administrat în ATI au îmbunătăţit foarte mult starea generală de sănătate. I-au fost explicate aceste riscuri la care se supune, atât din perspectiva faptului că i-ar putea infecta pe ceilalţi membri ai familiei, cât şi din perspectiva necesităţii de a continua şedinţele de dializă”, a explicat conf.dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului ”Parhon”, conform ziaruldeiasi.ro.

Medicii ieşeni se aşteaptă ca bărbatul să se întoarcă în stare gravă la spital sau chiar să moară la domiciliu. ”Riscurile la care se expune sunt multiple - riscă să dezvolte o complicaţie asociată insuficienţei renale, să facă o tulburare de ritm prin faptul că potasiul nu este eliminat, ceea ce se cheamă hiperkaliemie, fiind vorba despre un risc vital. De asemenea, există riscurile evoluţiei bolii infecţioase la un pacient vârstnic cu boală cronică. Însă decizia a fost a sa, după ce a văzut că se simte mai bine”, a mai spus medicul Ionuţ Nistor.