Ultimul pericol bacteriologic din spitale? Studiul care generează Breaking news

Ultimul pericol bacteriologic din spitale? Studiul care generează Breaking news

Rezultate îngrijorătoare în urma unui studiu efectuat pe halatele din spitale, în Marea Britanie. Aceste obiecte vestimentare conțin superbacterii care nu sunt eliminate nici măcar după ce au trecut printr-un tratament cu dezinfectante.

În esență, arată Tina Joshi de la Universitatea din Plymouth, citată de Press Association și Agerpres, a fost vorba de testarea unor halate de unică folosință, din polipropilenă, care sunt utilizate adesea în sălile de operații.

Halatele fuseseră infectate cu trei tulpini de ”Clostridium difficile”. După aceea, au fost tratate cu clor în proporție de 1.000 de părţi pe milion, conform uzanțelor Departamentului de Sănătate şi Asistenţă Socială din Marea Britanie.

La final, s-a constatat că obiectele vestimentare sunt în continuare infectate. Ba mai mult, sporii acestor bacterii nici măcar nu au scăzut, ca număr.

Ca atare, aceste halate, oriunde ar fi puse după utilizare, pot să infesteze alte obiecte ori suprafețe, atrag atenția cercetătorii.

"C. diff. este o superbacterie şi este foarte important ca spitalele să stopeze răspândirea ei", spune doctorul Tina Joshi.

Mesajul cerectătorului se adresează tuturor spitalelor din lume, ca un avertisment, după ce studiul realizat de universitățile din Plymouth şi Cardiff a fost publicat azi.

"Acest studiu demonstrează faptul că şi atunci când credem că un obiect a fost curăţat în mod corespunzător, acest lucru nu este neapărat adevărat - 1.000 de părţi pe milion de clor pur şi simplu nu sunt suficiente pentru că după dezinfectare bacteria a supravieţuit şi s-a înmulţit.

Pe lângă eventuala creştere a concentraţiei de biocid, studiul subliniază importanţa practicilor de igienă corespunzătoare.

Halatele nu trebuie purtate în afara zonelor izolate deoarece lucrarea noastră a demonstrat că sporii de C diff. aderă cu succes la suprafeţe clinice şi se pot transfera uşor, provocând infecţii pacienţilor.

Într-o epocă în care infecţiile devin rezistente la antibiotice este îngrijorător faptul că alte bacterii devin rezistente la (substanţe) biocide.

Astfel, cel mai bun lucru ce poate fi făcut este să ne asigurăm că procedurile pentru controlul infecţiei sunt solide şi standardizate", a conchis cercetătoarea.

Ne puteți urmări și pe Google News