UIMITOAREA transformare a NEVERLANDULUI!

Ferma californiană cunoscută cândva drept Neverland şi aflată la un moment dat în posesia legendarului rege al muzicii pop Michael Jackson este din nou de vânzare. A fost reamenajată şi arată ca-n poveşti, mai bine chiar decât pe vremea megastarului. Şi preţul de vânzare este tot de poveste: 100 de milioane de dolari.

Proprietatea de la Los Olivos, aflată la aproximativ 60 de kilometri de Santa Barbara, nu se mai numeşte însă Neverland, ci “Sycamore Valley Ranch” şi costă în jur de 100 de milioane de dolari, a precizat Suzanne Perkins, reprezentantă a Sotheby’s International Realty care se ocupă de tranzacţie, relatează The Wall Street Journal

Întregul domeniu a fost reamenajat şi arată mai proaspăt ca niciodată. Au dispărut însă celebrul parc de distracţii al megastarului, animalele exotice, urangutanii şi elefanţii care hoinăreau nestingheriţi pe vasta proprietate. Emblematicul ceas floral a rămas la locul lui. La fel linia de cale ferată şi gara create de Michael Jackson.

“Sycamore Valley Ranch” are o suprafaţă totală de peste 1000 de hectare şi conţine în jur de 22 de construcţii, a mai precizat Suzanne Perkins. Vila centrală, construită în stil normand şi poziţionată între două lacuri de vis, are o suprafaţă de aproximativ 3600 metri pătraţi, cu şase dormitoare uriaşe, o sală de cinema cu 50 de locuri şi o anexă pentru angajaţi. Alături se află o casă de oaspeţi, o piscină, o cabană, un spaţiu special amenajat pentru barbecue, terenuri de baschet şi tenis.

În 1987, Michael Jackson a plătit 19,5 milioane de dolari pentru această proprietate pe care a transformat-o ulterior într-un tărm de poveste, inspirat de celebra poveste a băieţelului care a refuzat să crească. A locuit aici mai bine de 15 ani, dar în 2005, după ce a scăpat de acuzaţiile de molestare sexuală a unor copii, Michael Jackson a părăsit definitiv Neverlandul şi s-a instalat în Bahrain.

Pe 9 martie 2006, autorităţile californiene au ordonat închiderea fermei pentru neplata salariilor celor 69 de angajaţi, problemă reglată însă în doar câteva zile.  Scandalul s-a stins, fără urmări în justiţie. Câteva luni mai târziu, pe 25 august, un incendiu a mistuit 16 hectare, fiind necesară intervenţia a peste 100 de pompieri. În martie 2008, parcul a fost scos la vânzare pentru o datorie de 25 de milioane de dolari . Tranzacţia nu a fost însă finalizată. În urma unui aranjament considerat echitabil atât de megastar, cât şi de creditorii săi, s-a ajuns la următoarea situaţie: 49% a rămas în posesia lui Michael Jackson, respectiv a moştenitorilor acestuia, iar 51% a trecut în proprietatea Colony Capital LLC, o companie de investiţii la conducerea căreia de află miliardarul Tom Barrack. Colony Capital a investit ulterior enorm în refacerea celebrei ferme cu intenţia de o vinde.

Având în vedere numărul mare de admiratori ai regretatului megastar şi mai ales de curioşi care vor fi stârniţi de acest anunţ, vânzătorii au ţinut să precizeze că potenţialul cumpărător trebuie să treacă de o “extinsă etapă de precalificări”, în care să demonstreze că este capabil din punct de vedere financiar să realizeze tranzacţia. “Vânzătorul nostru nu are de gând să organizeze sesiuni de vizualizări. Nu oferim tururi doar pentru satisfacerea curiozităţilor”, a explicat Suzanne Perkins.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliul său din Los Angeles ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.