Persoanele care şi-au injectat zilnic medicamentul Liguratide înainte de micul dejun, timp de un an, au pierdut în medie 8,5 kilograme, iar o treime dintre femeile care au participat la experiment au slăbit 10 kilograme, scrie dailymail.co.uk.
Injecţia administrată zilnic, care transmite creierului senzaţia de saţietate, contribuie, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale, creşte nivelul de "colesterol bun" şi previne diabetul.
Totodată, au existat indicii conform cărora acest medicament încetineşte evoluţia maladiei Alzheimer.
Cu toate acestea, este nevoie de teste suplimentare care să demonstreze că medicamentul poate fi folosit în deplină siguranţă, însă oamenii de ştiinţă afirmă că acestea nu ar putea dura mai mult de un an.
O echipă de cercetători din 27 de ţări a testat Liguratide pe aproximativ 4.000 de persoane supraponderale şi obeze.
Participanţii la studiu şi-au injectat medicamentul zilnic, o dată pe an - unii subiecţi injectându-şi însă substanţe placebo -, toţi subiecţii fiind atenţi la ceea ce mănâncă şi făcând sport. Două treimi din persoanele care şi-au injectat Liraglutide au pierdut cel puţin 5% din greutate, în timp ce o treime a pierdut cel puţin 10%.
Compania producătoare a medicamentului Liraglutide, Novo Nordisk din Danemarca, vinde deja acest produs pentru tratarea diabetului şi, în prezent, face demersuri pentru aprobarea sa ca medicament pentru slăbit.
Liraglutide acţionează asemenea unui hormon al poftei de mâncare, cunoscut sub denumirea de GLP1, care este secretat în stomac şi transmite creierului că am mâncat suficient. Avantajul acestui medicament este însă acela că are un efect de mai multe ore - în timp ce hormonul GLP1 este descompus în câteva minute.