Militează pentru o altfel de etichetare a cărnii, aşa că şi-a spus că n-ar fi rău să îşi facă vacanţa prin Europa făcându-şi publice dorinţele. Pentru a atrage atenţia, o tânăra din Marea Britanie a decis să cutreiere continentul constumată din cap până în picioare în găină. Având în vedere canicula şi ploile torenţiale din această vară, cu siguranţă misiunea ei nu va fi floare la ureche.
Potrivit Times of Malta, citată de Agerpres, Tamsin French, de 23 de ani, va vizita 21 de ţări din UE, costumată într-un pui numit Rosa. Ea a plecat din Londra în 1 august şi va sosi la sediul Parlamentului European din Bruxelles pe 8 septembrie. Ea va face opriri în Olanda, Germania, Danemarca, Suedia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Austria, Ungaria, România, Bulgaria, Grecia, Italia, Spania şi Franţa.
Tamsin, a cărui familie are o fermă de pui în Devon, Marea Britanie, doreşte ca metoda de producţie să fie etichetată pe toată carnea de pui produsă în Europa. Turneul de 39 de zile are loc în contextul în care Comisia Europeană revizuieşte în această vară etichetarea cărnii de pasăre.
Militant pentru bunăstarea animalelor
Aproximativ 90% din puii crescuţi în UE provin din sisteme de interior intensive, ei având o durată medie de viaţă de aproximativ 39 zile.
"Puii liberi trăiesc 56 de zile şi din momentul în care sunt suficient de maturi să iasă în mediu ei pot sta în copaci sau pe diverse terenuri unde pot avea un comportament natural obişnuit. Este important pentru consumatori să identifice uşor şi cu precizie sistemul avicol folosit pentru creşterea puilor", a declarat Tamsin.
Etichetarea producţiei
Femeia va fi însoţită de Johanna Olsson, studentă în ştiinţe la Berkshire, şi Sam White, militant pentru bunăstarea animalelor din Essex. Turneul lor face parte din campania Labelling Matters administrată de Compassion in World Farming, RSPCA, Soil Association, şi World Animal Protection, şi susţinută de Eurogroup for Animals.
"O metodă de etichetarea a producţiei există deja pentru ouă. Aceasta înseamnă că consumatorii pot afla ce fel de sistem agricol a fost folosit pentru a produce ouăle pe care le cumpără şi constituie un factor important în creşterea semnificativă a numărului găinilor crescute în condiţii normale în Europa", a mai spus Tamsin.