Turiştii şi întrebările lor tâmpite

Aduşi în faţa unor locuri uimitoare, oamenii mai spun şi prostii, doar de dragul de a vorbi sau de a pune la muncă ghidul care le stă la dispoziţie.

Publicaţia britanică "The Telegraph" a realizat o colecţie de 20 de întrebări tâmpite puse de turişti. Vă prezentăm câteva dintre ele şi, în plus, câteva dintre particularităţile locurilor în care au fost rostite "minunatele" întrebări.

1. Aveţi cunoştinţe despre ruine nedescoperite?, a întrebat un turist care a vizitat Parcul Naţional "Mesa Verde", din Colorado, Statele Unite.

Parcul conţine, printre altele, şi cunoscutul Cliff Palace, cea mai mare aşezare preistorică descoperită în America de Nord.

2. Există lacuri în Lake District?, a întrebat un turist înainte de a vizita cunoscuta destinaţie din nord-vestul Angliei.

Parcul Naţional Lake District conţine circa 20 de lacuri de mari dimensiuni. Cea mai rară specie de peşti din Anglia, Coregonus vandenius, se găseşte în unele dintre aceste lacuri. În Lake District, la "munte" nu se spune "mountain", ci "fell", cuvânt adus de vikingi. 3. Oare de ce au construit castelul Windsor pe culoarul aerian al aeroportului Heathrow?

Întins pe 12 kilometri pătraţi, aeroportul londonez este unul dintre cele mai mari şi mai aglomerate ale lumii. Anual, 67 milioane de pasageri folosesc aeroportul. De cealaltă parte, castelul Windsor este cel mai mare castel locuit din lume. Alături de palatele Buckingham (Londra) şi Holyrood (Edinburgh), este una dintre reşedinţele oficiale ale familiei regale britanice. Datând de pe vremea lui William Cuceritorul, celebrul duce al secolului XI, castelul se întinde pe aproape 45.000 de metri pătraţi.

4. De ce au construit atât de multe castele în ruină şi abaţii în Anglia?

Este întrebarea unui turist care a vizitat Abaţia Whitby. Aceasta este o mănăstire din nordul Angliei, înfiinţată în anul 657. În anul 867, abaţia a fost cucerită de vikingi, fiind abandonată până spre sfârşitul secolului XI. Reînfiinţată atunci, ea avea să fie distrusă din nou de Henric al VIII-lea, în 1540. Astăzi, imensa clădire din piatra este, printre altele, un reper pentru marinari. 5. Ce autobuz poţi lua de la Insulele Orkney la Insulele Shetland?

Shetland este un arhipelag din nordul Scoţiei, având Atlanticul la vest şi Marea Nordului la est. Întins pe aproape 1,5 kilometri pătraţi, arhipelagul a fost preluat de scoţieni de la norvegieni la capătul secolului XIV.

Surse: The Telegraph, Wikipedia