Turcan, despre legea grațierii: RUȘINE PSD!

Turcan, despre legea grațierii: RUȘINE PSD!

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a lansat un atac virulent la adresa lui coaliției de guvernare. Ea a afirmat, într-o postare pe Facebook, că lipsa votului pe legea grațierii este o cale „mișelească” aleasă de liderii PSD-ALDE pntru ca proiectul să fie adoptat de Camera Deputaților cu "completarea de rigoare a beneficiilor aferente pentru Liviu Dragnea".

"Proiectul privind grațierea va fi adoptat tacit azi în Senat. Rușine, PSD!

Liderii PSD-ALDE au ales NEASUMAREA întrucât le este frică să spună că vor să-și apere condamnații și să voteze în consecință, în văzul tuturor. Au optat pentru calea mișelească, iar Legea Grațierii va trece tacit, fără vot, în forma primită de la Guvern. Problema din pușcării va rămâne nerezolvată.  Dacă Liviu Dragnea era sincer atunci când a ajuns la concluzia corectă și evidentă, că grațierea nu rezolvă problema din penitenciare, trebuia să treacă la respingerea prin vot a proiectului.

Planul ascuns este ca, după adoptarea tacită din Senat, pe finalul actualei sesiuni parlamentare să adopte grațierea în Camera Deputaților, cu completarea de rigoare a beneficiilor aferente pentru Liviu Dragnea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lașitatea și frica îi va mâna să facă alte greșeli de genul celor din Marțea Neagră sau OUG 13. PSD trebuie să înțeleagă faptul că dacă vor să rezolve situația din penitenciare trebuie să investească în dotări, sedii, condiții de detenție și brățări de urmărire electronică", a scris Turcan pe rețeaua de socializare.

Termenul la care trebuia dezbătută și votată Legea grațierii a fost 23 mai. Cu toate acestea, conducerea Senatului a refuzat să pună proiectul de lege pe ordinea de zi a plenului de marți, pe motiv că nu a sosit raportul suplimentar de la Comisia juridică a forului legislativ. Astfel, legea se consideră adoptată tacit în forma primită de la Guvern, fără a fi luate în seamă amendamentele parlamentarilor, iar inițiativa legislativă se duce direct în plenul Camerei Deputaților, care va vota în calitate de for decizional.