Inovaţiile în ceea ce priveşte reflexele conferă efecte dintre cele mai variate oricărei coafuri.
În materie de tunsori şi feluri de a-ţi aranja părul, se poartă cum îţi stă bine, dar cu mici excepţii“, afirmă hair-stylistul Geta Voinea. În fiecare sezon se produc schimbări importante în ceea ce priveşte felul în care ne îmbrăcăm, ne fardăm sau ne coafăm.
Chiar dacă arăţi extraordinar cu tunsoarea pe care o ai încă din liceu sau eşti de părere că numai culoarea naturală a părului tău este cea ideală, nu strică să ţii cont de sfaturile specialiştilor şi să încerci o schimbare de look.
Dacă nu ai curaj să apelezi la foarfecă şi vopsea de păr, poţi căpăta un alt stil şi doar cu agrafe, panglici sau meşe. Culori şi cărări diferite „În materie de culori, anul 2008 este mai permisiv. Dacă anul trecut trebuia să ne rezumăm la diferite nuanţe de blond şi la culorile foarte închise, acum putem să vorbim şi despre roşu, mahon sau culorile pământii, cu efecte roşiatice. Când te hotărăşti să schimbi culoarea părului, trebuie să ţii cont de trăsăturile feţei, dar mai ales de pigmentul pielii. Este literă de lege că nu poţi avea un păr negru şi o piele foarte albă, translucidă“, recomandă Geta Voinea.
Cotidianul britanic „The Times“ recomandă tunsorile asimetrice şi bretonul, cu menţiunea că aspectul general nu mai trebuie să fie unul violent sau forţat. Nu mai există unghiuri de 90 de grade în tunsoare, ci totul este mult mai rotunjit.
Cărarea pentru care optezi este foarte importantă. Dacă vrei un look dramatic şi ai trăsăturile feţei bine conturate, poartă o cărăre perfectă, pe mijloc, exact ca în colecţia Narciso Rodriguez. Dacă nu eşti foarte sigură pe tine, alege o cărăre pe o parte, uşor dezordonată, ca în colecţiile Gucci sau Burberry Prorsum. Niciodată, sau cel puţin nu în viitorul apropiat, nu ieşi pe stradă cu o cărare în zig-zag.
„Lungimea ideală a părului este cea medie. Dacă ai părul lung nu trebuie neapărat să te tunzi. Cu ajutorul unor agrafe, ascunse bine, poţi să reduci din lungime. Iar dacă ai părul scurt, cu ajutorul unor meşe, numite şi adaosuri, poţi păcăli uşor că ţi-a crescut peste noapte. Meşele pot fi în nuanţe uşor diferite. Reflexele sunt o inovaţie anul acesta. Blond cu reflexe aurii, «nude» cu efecte cenuşii, cupru care tinde spre roşcat sau diverse nuanţe ale aceleiaşi culori conferă dinamism tunsorii“, afirmă Geta Voinea. Bucle feminine După ce ai ales tunsoarea şi culoarea care te caracterizează, îţi trebuie puţin ajutor şi pentru coafura ideală.
În zilele obişnuite, o alegere foarte bună o reprezintă buclele. Dacă nu ai fost înzestrată cu onduleuri naturale, cumpără-ţi un set de bigudiuri mari. Bigudiurile mici sau ondulatorul creează acel efect nedorit de „sărmăluţe“.
Buclele trebuie să fie mari, cu aspect uşor neglijent, iar rădăcinile uşor tapate, astfel încât să obţii un look sofisticat, fără să laşi impresia că ai petrecut ore întregi în faţa oglinzii. Noutatea constă în faptul că buclele nu trebuie să pornească din vârful capului.
„În zilele speciale, mai ales de Sărbători, trebuie să ai o coafură deosebită. Pentru doamne este recomandat cocul. Chiar dacă se spune că nu se mai poartă, cocul rămâne elegant şi completează o rochie de seară. Este dificil să obţii un coc reuşit acasă şi de aceea este recomandat să apelezi la specialişti. Cocurile spaniol, banană sau formate din onduleuri rămân în tendinţe, doar că nu trebuie să fie foarte lucrate. Aspectul uşor neglijent este valabil şi la cocuri. Părul tapat vizibil, precum cel al divelor din anii ’60-’70, va invada străzile în 2008“, conchide Geta Voinea.
Pentru tinerele care nu vor un coc la masa de Crăciun sau în noaptea de Revelion, se recomandă părul tapat sau, evident, buclele.
Împletiturile sunt din ce în ce mai des întâlnite pe podium. Dacă tunsoarea îţi permite şi dacă eşti romantică, apelează la o coadă sau la un coc împletit.
De asemenea, accesoriile pentru păr, precum agrafe, cleme uriaşe, bentiţe şi panglici, rămân ca şi anul trecut în tendinţe.