„Tun“ imobiliar marca Dinel Staicu

„Tun“ imobiliar marca Dinel Staicu

SIF Oltenia, condusă de magnatul Dinel Staicu, revendică un teren pe care sunt amplasate atelierele unui colegiu unde învaţă 700 de elevi.

SIF Oltenia şi Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ din Craiova îşi dispută un teren, situat în centrul oraşului, a cărui valoare pe piaţa imobiliară depăşeşte 1,5 milioane de euro.

În timp ce instituţia condusă de magnatul craiovean Dinel Staicu intenţionează să construiască un complex cu vile şi piscine, conducerea colegiului se luptă ca acele nouă ateliere de lucru ale elevilor să nu fie demolate. Chilipirul de la Colegiul Tehnic

În anul 1950, terenul aparţinea Trustului de Construcţii Montaj 1 Craiova, fiind ulterior dat în folosinţa Colegiului Tehnic „Ion Mincu“. După Revoluţie, guvernul a emis o ordonanţă de urgenţă pentru privatizarea fostelor societăţi, prin transformarea activelor şi pasivelor în acţiuni. În acel moment, Trustul CM1 Craiova ar fi trebuit să predea terenul cu o suprafaţă de aproximativ 4.000 de metri pătraţi „în proprietate deplină şcolii“, potrivit Legii Învăţământului.

Însă terenul nu a fost niciodată scăzut din inventarul societăţii, iar odată cu preluarea CM1 Craiova de către SIF Oltenia, preşedintele Dinel Staicu a găsit afacerea pe masă. Astfel, SIF Oltenia a apelat la instanţă, sperând să obţină proprietatea deplină asupra terenului. Motivul: Dinel Staicu intenţionează să dezvolte pe terenul respectiv un proiect imobiliar cu locuinţe de lux, dotate cu piscine. „Instanţa o să facă dreptate în acest caz. Nu intru în amănunte pentru a nu fi interpretat“, spune Dinel Staicu.

Reprezentanţii CM1 Craiova susţin că au acte care dovedesc că terenul le aparţine de drept. „Acea şcoală trebuie să elibereze terenul imediat. În momentul de faţă nu ne putem dezvolta planurile din cauza litigiului. Vrem să construim un cartier de lux“, susţine Pavel Toma, directorul economic al Societăţii CM1 Craiova. Demolări pe cheltuiala şcolii

După ce s-a văzut cu certificatul de proprietate, CM1 Craiova a înştiinţat conducerea Colegiului Tehnic „Ion Mincu“, printr-o adresă trimisă la secretariatul şcolii, că trebuie să elibereze terenul de 4.000 de metri pătraţi. Mai mult, conducerea trustului de construcţii explica, în aceeaşi adresă, că şcoala mai are şi obligaţia de a-şi demola atelierele, pe propria cheltuială.

„Ne vom lupta în continuare pentru acest teren, pentru că nu ştiu unde vom putea muta atelierele dacă pierdem procesul. Sunt peste 700 de elevi care fac cursuri practice acolo. Deocamdată, procesul este suspendat fiindcă cei de la CM1 nu s-au prezentat la ultimul termen. Ei au intentat procesul şi tot ei au lipsit. Oricum, din punctul meu de vedere, Legea Învăţământului ne apără. Un teren aflat în folosinţa unei şcoli nu poate fi înstrăinat. Nu mi se pare corect“, spune Cornelia Drânceanu, directorul Colegiului Tehnic „Ion Mincu“ din Craiova.

Ne puteți urmări și pe Google News