Trump, în culmea fericirii. SUA iese din criză?! Ultimele cifre oficiale

epa08622761 US President Donald J. Trump speaks during the first day of the Republican National Convention (RNC) in Charlotte, North Carolina, USA, 24 August 2020. The 2020 RNC is scheduled for 24 to 27 August 2020 and expected to nominate incumbent US President Trump to run for a second term as the Republican party's candidate. EPA/Chris Carlson / POOL

Se pare că SUA se confruntă cu o creștere masivă a numărului locurilor de muncă și o scădere foarte mare a ratei de șomaj.

„Numărul locurilor de muncă a crescut foarte mult. Cel mai probabil vechile afaceri au fost redeschise, iar angajații au putut să revină la muncă”, a declarat un analist.
Economia SUA a generat aproximativ 1,4 milioane de locuri de muncă luna trecută, ceea ce sugerează o creștere și o reîntoarcere la normal.

Rata șomajului a scăzut enorm de mult de când a început pandemia de Coronavirus. Inițial, aceasta a scăzut de la 10,2 la 8,4%, arată raportul lunar. Înainte ca virusul chinezesc să lovească, rata șomajului era la doar 3,5%, cea mai mică din ultimii 50 de ani.

„Cele mai grozave cifre în ceea ce privește joburile”, a scris președintele Donald Trump într-un mesaj postat pe Twitter vineri dimienață, când cifrele au fost făcute publice.

„1,37 de milioane de joburi au apărut în august. Rata șomajului a ajuns la 8,4%, mult mai bine decât ne-am fi așteptat. A scăzut sub 10% mai rapid decât am crezut că ar fi fost posibil”, a mai scris acesta în cadrul aceluiași mesaj.

Cifrele din august indică o revenire a peste 22 de milioane de locuri de muncă pierdută începând cu luna martie, scrie postul de știri NBCNews.

Pe de altă parte, pe bursele americane s-a înregistrat încă o zi de coșmar, cu scăderi dure. În frunte sunt companiile de tehnologie, cele care au căzut cel mai tare ieri.

În urma corecției de ieri, companiile reunite în acronimul FANGMAN - adică Facebook, Apple, Netflix, Google, Microsoft, Amazon și Nvidia au pierdut 500 de miliarde de dolari din capitalizare. Adică de două ori PIB-ul României, șters într-o singură zi. Și astăzi indicele Nasdaq pierduse în prima parte a ședinței încă 5%.

Tech-ul scade pentru că piața realizează că este de fapt supraevaluat. Componenta de tehnologie din indicele S&P 500 a avut o creștere de 70% de la minimul atins de piață pe 23 martie. Indicele general a crescut cu circa 30%.