Cine a SĂRIT în AJUTORUL lui Trump şi îi APĂRĂ sănătatea MINTALĂ. Cartea FOC şi FURIE s-a EPUIZAT

Cine a SĂRIT în AJUTORUL lui Trump şi îi  APĂRĂ sănătatea MINTALĂ. Cartea FOC şi FURIE s-a EPUIZAT

A sosit şi apărătorul, nimeni altul decât şeful diplomaţiei americane, Rex Tillerson, care apăra cu înverşunare aptitudinile mintale ale lui Donald Trump, după publicarea unei cărţi copleşitoare despre culisele Casei Albe şi denunţată ca FALSĂ pentru preşedinte.

Cartea jurnalistului Michael Wolff, ''Fire and Fury: Inside the Trump White House'' (Foc şi furie în Casa Albă a lui Trump, disponibilă doar în engleză) se epuizează într-un ritm extrem de rapid fiind nevoie de comenzi anticipate şi relansează dezbaterea asupra sănătăţii mintale a conducătorului primei puteri mondiale.

''Eu n-am pus niciodată în discuţie aptitudinea sa mintală, n-am niciun motiv s-o fac'', a spus Tillerson într-un interviu pentru CNN difuzat aseară. ''El nu este ca preşedinţii dinaintea sa'' a justificat secratarul de Stat, care n-a dezminţit personal că preşedintele ar fi fost tratat în privat, de ''debilitate'', vara trecută.

Prin numeroasele mărturii, cea mai mare parte anonime şi calificate drept fanteziste de către preşedinte, autorul descrie disfuncţionalităţile executivului şi un şef de Stat alergic la lectură adevărată, frecvent închis în camera sa, cu ochii aţintiţi pe 3 ecrane de televizor, apelând  un mic grup de prieteni cărora le toarnă în urechi "o avalanşă de recursuri", de la necinstea  mass-media până la lipsa de loialitate a echipei sale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot anturajul său, potrivit autorului, se întreabă despre capacitatea sa de guvernare, a spus acesta într-un interviu penru NBC. ''Oamenii săi îl consideră ca pe un copil. Asta vrea să însemne că el simte nevoia să fie imediat satisfăcut. Totul se învârteşte doar în jurul său'', a afirmat Michael Wolff. "Este ca o bilă de flipper, pleacă în toate direcţiile'', a adăugat el. Şi dă ca exemplu faptul că Donald Trump repetă aceleaşi poveşti ''de trei ori în zece minute'', o tendinţă observată deasemenea şi în intervenţiile sale publice.

Aceste critici către Donald Trump, 71  de ani, nu sunt chiar noi, dar cartea întăreşte rechizitoriul. Mai recent, senatorul John McCain a calificat pe septuagenarul preşedinte drept ''prost informat şi impulsiv''. Preşedintele Comisiei de Afaceri străine a Senatului, Bob Corker, a comparat la rândul său Casa Albă cu un ''azil pentru adulţi''. ''Eu ştiu de la sursă că în fiecare zi, la Casa Albă obiectivul este acela de a-l mulţumi'', a spus el în octombrie.

Trump citeşte mult presa. Este furios pe reprize împotriva ei, considerând-o ostilă. ''Acum că a fost dovedit că singura legătură  ciudată existentă a fost între Hillary Clinton şi FBI/Rusia, media, plus această nouă carte falsă, atacă pe toate fronturile imaginabile. Trebuia să încerce să câştige alegerile. Trist!'', a scris Trump pe contul său.

Purtătorul de cuvânt al Primei doamne, Melania Trump, a denunţat deasemenea, pe CNN, cartea publicată, drept ''o muncă de ficţiune''. ''Este un tabloid de format lung care colportează declaraţii false şi fabulaţii total aiurea'', a adăugat Stephanie Grisham. Cartea afirmă că Melania Trump  nu s-a bucurat pentru victoria soţului său şi era în lacrimi în seara victoriei, ''dar nu erau lacrimi de fericire''.