Trucuri ca bateria să aibă o viaţă mai lungă

Folosiţi vibraţiile doar când e nevoie, închideţi aplicaţiile şi reglaţi volumul soneriei. Acestea sunt doar câteva reguli ca gadgetul să nu "moară".

Ecranul luminos cu touchscreen, Internetul şi zecile de aplicaţii instalate pe smartphone-ul tău te pot lăsa repede fără baterie. De fapt, durata de viaţă prea scurtă a acumulatorilor este problema pe care trebuie să o rezolve producătorii de gadgeturi în următoarea perioadă. Până atunci, dacă urmezi câţiva paşi simpli îţi poţi prelungi viaţa bateriei smart­phone-ului tău ca să nu se închidă atunci când ţi-e lumea mai dragă. Luminozitatea. Display-ul consumă cea mai multă energie. Pe smartphone-uri, în setări, există funcţia de reglarea automată a luminii. Conexiunile. Dacă nu le foloseşti, dezactivează conexiunile 3G, Wi-Fi, Bluetooth şi de GPS. Cu siguranţă nu vei avea nevoie de toate patru în acelaşi timp. După display, acestea sunt pe locul doi al marilor consumatori de energie. Aplicaţiile. Chiar dacă le închizi, sunt foarte multe aplicaţii care rulează în continuare, în background.

La iPhone apeşi de două ori pe butonul "Home" şi îţi vor apărea toate aplicaţiile deschise. Pe telefoanele de Android, pentru a gestionarea apli­ca­ţiilor, poţi folosi softuri precum Advanced Task Killer, descărcată din Play Store. În concluzie, după ce folosiţi o aplicaţie şi vreţi să treceţi la alta, nu uitaţi să o închideţi. Background-ul. Nu folosiţi multe softuri cu animaţii. Cu cât sunt mai multe, cu atât bateria va ţine mai puţin. Tonurile de apel. Reglaţi volumul soneriei astfel încât să-l auziţi. Foarte important este să folosiţi vibraţiile doar atunci când situaţia o impune. De asemenea, ar fi bine să dezactivaţi această funcţie din jocuri şi alte aplicaţii.

PORTABILITATE

Sfaturi pentru  acumulatorul laptopului Wireless-ul. Dacă nu foloseşti internetul prin Wi-Fi, dă disable la placa wireless. Altfel, aceasta va căuta tot timpul o reţea de internet; Multitasking. Cu cât sunt mai multe programe deschise, cu atât consumul este mai marea; Display. Nu lăsa luminozitatea la maxim. De asemenea, atunci când vizionezi filme sau fotografii e bine să foloseşti softurile preinstalate, ale sistemului de operare, pentru că acestea consumă mult mai puţină energie. Aerisirea. Nu acoperi gurile de ventilare. Altfel, laptopul se va încălzi şi va avea nevoie de mai multă energie pentru răcire.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Wzzff4__cG8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/jSk62L3nhrY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>