TRUCUL pe care TOȚI iubitorii de pâine îl așteptau! Poți mânca orice din brutărie, fără să te îngrași

Nutriționiștii oferă vești bune pentru cei cărora pofta de pâine le întoarce capul de fiecare dată când trec pe lângă o brutărie. S-ar părea că există o metodă de a mânca orice fel de pâine, nu doar pâinea neagră sau integrală care era oricum „bună pentru noi” , fără să ne fie frică de îngrășare.

Într-o nouă încercare de a distruge miturile care înconjoară consumul  de pâine albă și care au ajuns să transforme plăcerea unora de a gusta din pâinea lor preferată într-un calcul caloric foarte atent. Oamenii de știință spun că poți consuma orice pâine, oricât de albă, fără griji, scrie Realiattea.net.

 

 

Trucul constă în urmarea unei proceduri...inedite. Pâinea trebuie pregătită. În acest sens, trebuie să pui pâinea la congelator, după care să o dezgheți și să o lași la adăpost în prăjitorul de pâine. Astfel, indicele glicemic al pâinii scade, conform experților, ceea ce înseamnă că nu ai mai consuma o cantitate imensă de calorii, nu ți-ar mai fi afectată tensiunea și, mai mult, eviți boli foarte neplăcute de inimă, obezitate sau chiar cancer.

 

Cercetarea a fost publicată în European journal of Clinical Nutrition și s-a bazat pe un grup de zece adulți sănătoși care au fost rugați să consume pâine pregătită în trei feluri diferite. Prima modalitatea de preparare include pâinea albă, proaspătă, prăjită ulterior. A doua modalitate era cea cu pâine înghețată și dezghețată. În sfârșit, ultima modalitatea și singura cu un impact mai scăzut asupra glicemiei participanților, este cea în care pâinea înghețată, dezghețată și apoi introdusă în prăjitorul de pâine.