Cererea de eliberare condiționată formulate de Liviu Dragnea, va fi judecată pe 15 iulie, la Tribunalul Giurgiu.
Judecătorii au fixat termenul la care vor lua în analiză solicitarea fostului lider al PSD și au stabilit un termen pentru luna viitoare. Dosarul lui Liviu Dragnea a fost repartizat la Tribunalul Giurgiu, după ce Curtea de Apel București a decis strămutarea dosarului de eliberare de la Tribunalul Municipiului București.
Tribunalul Giurgiu a fixat pentru 15 iulie 2021 termenul pentru soluționarea cererii de liberare condiționată formulată de Liviu Dragnea împotriva sentinței care a fost pronunțată de Judecătoria Sectorului 5. Judecătorii au decis, pe 27 aprilie 2021, să respingă cererea de liberare condiționată care a fost formulată de Dragnea.
Nemulțumit de decizia completului de judecată, Liviu Dragnea a contestat decizia Judecătoriei Sectorului 5 prin care i-a fost blocată eliberarea condiționată. Totodată, el a solicitat strămutarea dosarului, la o altă instanță, apreciind că la Tribunalul București nu va avea parte de un proces corect.
Înainte ca cererea de strămutare să fie analizată, Tribunalul București a judecat și a respins contestația formulate de fostul lider PSD.
Pe de altă parte, Curtea de Apel București a admis o cerere de strămutare a cauzei, făcută de Dragnea anterior de pronunțarea Tribunalului. Judecătorii Curții de Apel au trimis dosarul de liberare condiționată la Tribunalul Giurgiu.
Condamnarea lui Liviu Dragnea
Astfel, pe 15 iulie, judecătorii Tribunalului Giurgiu ar putea decide ca fostul lider al PSD să fie eliberat din penitenciar. El a fost închis pe 27 mai 2019, fiind condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Condamnarea a fost dispusă de un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Dragnea a fost acuzat că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman (2000-2012), respectiv de președinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii Directiei de Protecție a Copilului Teleorman să le angajeze fictiv și să le mențină în funcție pe două dintre membrele PSD, Adriana Botorogeanu și Anisa-Niculina Stoica.
Pentru că cele două nu au lucrat nici o zi la instituție, deși aveau contractul de muncă în regulă, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, drepturi salariale încasate necuvenit.