Vremea rea a dat peste cap circulaţia feroviară şi traficul aerian, 42 de trenuri fiind anulate, iar cursele de pe aeroporturile din Bucureşti au întârzieri chiar de peste o oră.
Astfel, un număr de 42 de trenuri care circulă în zonele cele mai afectate de viscol, respectiv judeţele Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi, au fost anulate, a anunţat CFR Călători pe site-ul propriu.
Cu toate că pentru data de 6 ianuarie a.c. s-a luat decizia anulării unor trenuri pe ruta Bucureşti - Constanţa şi retur, legătura feroviară este menţinută cu celelalte trenuri rămase în graficul de circulaţie.
Comandamentul de iarnă CFR Călători instituit pe raza Sucursalelor din Sudul şi Estul ţării şi echipele feroviare din unităţi (revizii, depouri, etc) sunt pregătite pentru intervenţie în vederea asigurării condiţiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul, menţionează reprezentanţii companiei.
De asemenea, aceştia precizează că s-au organizat cu locomotive diesel şi în alte locaţii feroviare, în situaţia în care circulaţia cu automotoare va fi dificilă. Depozitele de combustibil sunt asigurate cu combustibilul necesar iar staţiile de preîncălzit vagoane funcţionează la parametri normali.
"Au fost pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenţie iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situaţia apariţiei unor defecţiuni la instalaţia electrică/de încalzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane", precizează compania.
Totodată, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti informează că traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă pe cele două aeroporturi din Capitală, avioanele decolează cu întârziere, dar nu era nicio cursă anulată până la ora 7:45.
Reprezentanţii companiei subliniază că, pe aeroportul Henri Coandă, din cauza condiţiilor meteo, unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ treizeci de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, întârzieri care punctual pot ajunge sau depăşi o oră.
"Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime şi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti recomandă pasagerilor să îşi ia măsurile necesare pentru a se prezenta în timp la aeroport", se menţionează în comunicatul CNAB