Trei motive pentru care ar trebui să vezi „Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri”

Trei motive pentru care ar trebui să vezi „Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri”

Cel mai așteptat film al anului, „Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri”, aduce pe marile ecrane o încheiere de proporții epice pentru aventurile lui Bilbo Baggins, Thorin Oakenshield și compania Piticilor.

Ultimul capitol al trilogiei vine la pachet cu mai multă acțiune șimai multe efecte specialedecât primele două filme ale seriei lui Peter Jackson, „cerându-se” văzut în format IMAX, tehnologie care intensifică experiența cinematografică, de la imagine, până la sunet. Actorii filmului povestesc într-un featurette spectaculos, redat mai jos, ca s-au simțit în mijlocul acțiunii pe tot parcursul filmului.

În România, singurul cinematograf unde „Hobbitul” se poate vedea în format IMAX este Cinema City Cotroceni, sala T IMAX. „Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri” a avut avanpremiera la Cinema City, eveniment la care au participat vedete precum Teo Trandafir, Mircea Zara, Maria Radu, Adina Galupa, Adela Popescu si Radu Valcan, jurnaliști bloggeri și oameni din lumea filmului.

Mai jos, vă oferim cel puțin 3 motive pentru care „Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri” ar trebui văzut:

Ne puteți urmări și pe Google News
  1. Mai multe scene de acțiune.În ultimul capitol al seriei „The Hobbit” se dau mai multe bătălii ca niciodată, scenele de acțiune sunt mai elaborate și într-un număr mai mare decât în primele două filme, iar efectele specialețin spectatorii în suspans pe tot parcursul filmului. Piticii din Ereborși-au recâștigatbogățiavastă a țării, daracumtrebuiesăsuporteconsecințele de a-l fi dezlănțuitpeteribilul Dragon Smaugasuprabărbaților, femeilorșicopiilorfărăapărare din Orașul de pe Lac. Protagonistul Bilbo estenevoitsăfacă o alegeredisperatășivatreceprinpericoleneașteptate. Criticii din străinătate au scris că „dacă celelalte două filme ale seriei v-au plăcut, ultimul va fi o adevărate desfătare a simțurilor”.

„Ceea ce îmi place foarte mult la IMAX este imersia în film” (Lee Pace-Thranduil) sau „Unele filme sunt născute pentru IMAX” (Luke Evans - Bard) suntreview-urile protagoniștilor după experiența vizionării filmului.

În format IMAX, totul, de la sistemul de proiecție, până la designul sălii au fost concepute să facă publicul să simtă că este parte din film. Într-o sală IMAX, fiecare sistem de proiecție este echipat cu un amplificator de imagine, un super computer care are puterea a 100 de desktop-uri, dotat cu un sensor care monitorizează ecranul în același mod ca ochiul uman. Cele două proiectoare trimit imagini separate pentru ochiul stâng și cel drept, rezultând astfel o imagine cu o claritate de cristal, cu 60% mai multă luminozitate și un contrast cu 40% mai mare decât într-o sală obișnuită.

Oriunde ai fi așezat, vezi și auzi Hobbitul la fel de bine

  1. Coloană sonoră impresionantă.Howard Shore dă valoare filmului „Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri” printr-o coloană sonoră complexă, care îmbină armonios diferite tipuri de sunete, de la cântece celtice lente, până la sunete de bas percutante. Sunetul însuși este mare parte din experiența IMAX, datorită sistemului de tip surround, care îi face pe spectactori nu doar să audă pur și simplu sunetele, ci să le simtă „până la oase”. În plus, sunetul de tip IMAX are o acuratețe atât de mare încât poate fi localizat de la o distanță de până la 30 de metri.
  2. Peisaje impresionante și efecte speciale. Peisajele și decorurile nu au fost niciodată mai spectaculoase ca în „Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri”. Locul de desfășurare a acțiunii este mai întunecat și mai ostil în ultimul film al seriei decât în celelalte două producții la un loc, un motiv în plus pentru a fi văzut în format IMAX. 

În plus, datorită design-ului special al sălii și curbării ecranului, vizibilitatea este la fel de bună, indiferent de locul ocupat în sală. Toate cinematografele de tip IMAX sunt monitorizate 24/24 de ore de la un centru de operațiuni internațional, care colectează în timp real date și corectează potențialele erori înainte de a afecta producția.