Tratamentul pentru coronavirus, găsit la Timișoara?

O schemă nouă de tratament folosită în cazul pacienților internați cu COVID 19 are rezultate remarcabile. Se aplică de câteva săptămâni, iar niciunul din pacienții tratați astfel nu a mai necesitat intubarea.

Doctorul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara bifează o nouă reușită medicală. De aproape patru săptămâni acesta a aplicat pacienților cu COVID 19 o nouă schemă de tratament, care include și anticoagulante pe lângă antivirale și antiinflamatorii.

Toți pacienții tratați astfel au depășit boala fără să facă complicații și fără să  ajungă să necesite intubare. Medicul a explicat faptul că pacienții care au primit și anticoagulante în timpul tratamentului au avut o evoluție bună a bolii, în sensul că, deși unii au făcut inclusiv forme medii sau severe, nu au necesitat intubare. Reușind să respire singuri.

Medicii au constatat că în timpul bolii, pacienții fac hipercoagulitate. Necropsiile efectuate în alte țări pe pacienți decedați ca urmare a COVID 19, au demonstrat că aceștia făcuseră tromboze pe vasele pulmonare.”Cu aproximativ o lună în urmă au fost discuții la nivel internațional legate de complicațiile trombo-embolice în cazul pacienților cu COVID 19.

Mai mulți cercetători au arătat că studiile lor clinice și imaginile radiologice arătau că unul din mecanismele implicate în forma severă a boli era trombo-embolia pulmonară. De fapt, identificaseră acest mecanism suplimentar declanșat de boală. Acesta a fost demonstrat și în necropsiile care au urmat. Urmărind aceste studii, am stabilit să introducem preventiv tratament anticoagulant, ca să nu se ajungă în faze avansate ale coagulării sângerul pe durata bolii.

Tratamentul anticoagulant e cunoscut în multe patologii, iar noi, în funcție de anumiți parametri clinici și biologici tratăm pacienții cu doză preventivă sau curativă. Am constatat că de o lună, de când aplicăm tratamentul, nu am mai avut pacienți care să necesite terapie intensivă și ventilație mecanică”, a declarat pentru Evz.ro dr. Virgil Musta.

Marți, la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timisoara erau internți sub 90 de pacienți. De la începutul pandemiei, un număr de 420 de persoane au fost vindecate.