Senatorul PDL Mihaela Popa a demisionat din partid și s-a înscris la PNL. Ea și-a anunțat plecarea într-o conferință de presă susținută alături de Sorin Frunzăverde demisionar din PDL, proaspăt vicepreședinte PNL. Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că a avut o discuţie cu Crin Antonescu, în prezenţa Mihaelei Popa, şi că aceasta va fi susţinută de liberali pentru Parlamentul European.
Prin acest transfer numărul senatorilor Opoziției a ajuns la 67, ceea ce înseamnă că PNL și PSD au în acest moment majoritatea. O majoritate care însă nu oferă USL-ului prea multe avantaje. În cazul celor mai multe proiecte legislative nu Senatul este forul decizional final, ci Camera Deputaţilor. Astfel, deşi aflaţi în minoritate, reprezentanţii Puterii vor putea face jocul tergi versării proiectelor cu miză , până la depăşirea termenului de dezbatere şi adoptare prin procedură normală, respectivele acte normative putând astfel cădea sub incidenţa adoptării tacite. Totodată, pentru acele iniţiative legislative care ar putea fi respinse de votul noii majorităţi, rămâne soluţia schimbării votului la nivelul camerei decizionale. Din totalul de 134 de senatori, Opoziţia deţine 67 de senatori (41 - PSD şi 26 - PNL), Puterea 65 de senatori (44 democrat-liberali, opt UDMR şi 13 aparţinând Grupului Progresist), iar doi senatori au rămas neafiliaţi politic.
Este vorba despre fostul preşedinte al Senatului, Mircea Geoană, care a fost exclus din PSD în decembrie 2011, şi despre Cezar Măgureanu, care şi-a anunţat, săptămâna trecută, demisia din UNPR.
De ce a plecat Mihaela Popa la PNL
Senatorul Mihaela Popa a spus că motivul plecării sale din PDL este legat de "lipsa exerciţiului democratic în partid".
"Am decis să mă alătur unei echipe noi şi consolidate alături de Sorin Frunzăverde. Motivul plecării mele din PDL este legat de lipsa exerciţiului democratic în partid. Totul a fost imposibil, într-o veşnică poziţie de drepţi. Nu îmi place să văd oameni arestaţi, care apoi se dovedeşte că nu au nicio vină", a declarat Mihaela Popa.
"Dacă eu, ca profesor, spun după un timp că îmi pare rău că un tânăr a luat examenul, atunci înseamnă că am fraudat examenul. La fel şi în PDL, înseamnă că nu am avut alegeri libere. Nu vrea să fiu acceptată într-un for de conducere, ci vreau să fiu aleasă. Nu poţi construi o democraţie fără un exerciţiu democratic în partidul de guvernământ", a declarat Mihaela Popa. Ea s-a arătat dezamăgită de afirmaţia liderului PDL Emil Boc, respectiv că l-a numit pe Sorin Frunzăverde în funcţia de prim-vicepreşedinte la congresul partidului de anul trecut. CITIȚI ȘI:
- Mihaela Popa a demisionat din conducerea PDL
- Ioan Oltean: Mihaela Popa a fost "o răsfățată a partidului"
- Un senator PDL își pregătește excluderea
- Pe urmele lui Frunzăverde: Deputatul “multi-vot” zis și "Butoane" a trecut la PNL